De eerste renders van de Sony Xperia 10 III zijn online verschenen.

Sony Xperia 10 III lekt in ontwerp en detail uit

Sony staat vooral bekend om zijn high-end smartphones, maar het merk concurreert ook op de lucratieve mid-range markt. Het deed dit met de Xperia 10 II in 2020 en uitgelekte renderingen laten nu zien hoe het derde generatie model eruit zal zien.

Ongewijzigd ontwerp

CAD-gebaseerde renderingen gepubliceerd door tipgever Steve Hemmerstoffer, die de komende maanden op de markt zal worden gebracht als de Xperia 10 III, laten een vrijwel onveranderd ontwerp zien.

Het Japanse merk heeft het platte 6-inch scherm en de hoge beeldverhouding van 21: 9 behouden die op het laatste model te zien waren, hoewel het deze keer moeite heeft gedaan om de dikte van de rand te verminderen. Dat merk je vooral bij de afmetingen. De Xperia 10 III meet 154,4 x 68,4 x 8,3 mm, terwijl de vorige generatie zowel groter als breder was met 157 x 69 x 8,2 mm, ondanks dat hij hetzelfde scherm bood.

Sommige consumenten waarderen de aanwezigheid van meer uniforme randen, maar de meeste consumenten geven tegenwoordig de voorkeur aan de inkeping of perforatie, dus dit kan de aantrekkingskracht van de derde generatie Xperia 10 beperken.

Camera’s Xperia 10 III

De achterkant van de Xperia 10 III is meer van hetzelfde. Het is moeilijk om het verschil te zien tussen de modellen van dit jaar en die van vorig jaar. Sony heeft gekozen voor een verticale opstelling met drie camera’s met hierboven een LED-flitser. Concrete cameraspecificaties lekken niet, maar het gerucht gaat dat Sony een 12-megapixel hoofdcamera, een 8-megapixel ultrabrede shooter en een 8-megapixel telefoto-alternatief zal gebruiken. Wat betreft de allerbelangrijkste selfiecamera, zegt Hemmerstoffer dat er is gekozen voor een 8-megapixelsensor.

De Xperia 10 III wordt afgerond met een aan de zijkant gemonteerde vingerafdrukscanner en een hoofdtelefoonaansluiting. Sony heeft de telefoon ook uitgerust met twee naar voren gerichte stereoluidsprekers, iets dat tegenwoordig niet erg gebruikelijk is.

Lancering

De Sony Xperia 10 III moet dit kwartaal worden aangekondigd, waarschijnlijk eind februari, naast het langverwachte vlaggenschip Xperia 1 III. Qua prijs mogen wij, gezien de nieuwe informatie, verwachten dat de opvolger ongeveer dezelfde prijs zal krijgen in vergelijking met de voorganger.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.