Sony Xperia 10 II officieel gepresenteerd

Vandaag is de Sony Xperia 10 II officieel gelanceerd.

Na de eerdere lancering van een high-end smartphone heeft Sony ook de midrange Xperia 10 II voorgesteld. De nieuwe smartphone zal de directe opvolger worden van de Xperia 10 en Xperia 10 Plus. Hiermee vervangt de nieuwkomer dus plotsklaps een tweetal bestaande modellen.

Eerste indrukken Xperia 10 II

Wanneer wij naar de Xperia 10 II kijken is het in eerste opzicht een luxe ogende smartphone. Hier hebben de Japanners dus goed hun huiswerk gedaan, want deze smartphone wordt juist als midranger gezien. Dit komt mede door zijn relatief compacte 6 inch OLED-scherm met Fulld HD resolutie. Ondanks dit bescheiden formaat kun je nog steeds rekenen op een beeldverhouding van 21:9.

Opvallend aan de Sony Xperia 10 II is de IP65- en IP68-certificering. Dit betekent dat de smartphone stof- en waterdicht is. Ook dit komt niet veel voor in het middensegment. De behuizing is van glas en wordt beschermd door een laagje Gorilla Glass 6.

Midrange specs

De buitenzijde is natuurlijk ‘slechts’ een verpakking. Dat de Xperia 10 II een echte midranger is blijkt wel uit de hardware die wordt geleverd in de smartphone. Zo beschikt het model over de Snapdragon 665 chipset. Deze chipset wordt inmiddels ook in andere midrange smartphones ingezet door andere fabrikant. Vanuit Sony is dit dus vermoedelijk een (prijs)bewuste keuze geweest.

Aan de achterzijde zien wij een drietal camera’s terug die zeker bij kunnen dragen aan leuke foto’s. Het zijn zeker niet de beste lenzen die Sony in huis heeft, maar voor een model zoals de Xperia 10 II is dit meer dan voldoende. Zo kun je op de achterzijde rekenen op een primaire 12MP camera. Daarnaast beschikt de smartphone over een 8MP ultrabreedhoeklens en een 8MP telefotolens. Het cijfer 8 lijkt wel weer verbonden te zijn aan de midranger, want ook de selfiecamera is 8MP.

Prijs en beschikbaarheid

Dit voorjaar zal de Xperia 10 II in de Nederlandse winkels liggen. Een exacte datum kunnen de Japanners helaas nog niet geven. Wel is het duidelijk dat je de keuze zal hebben uit de kleuren zwart of wit. Als je bij de kassa dan nog even € 369,= betaalt is deze Xperia 10 II helemaal van jou. In dat opzicht is het dus een leuke smartphone voor relatief weinig geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De Sony Xperia 1 II is vandaag officieel gelanceerd tijdens een online persconferentie.

Sony lanceert de high-end Xperia 1 II

Volgend bericht

In maart zullen de pre-orders bij KPN van start gaan voor de nieuwe V60 ThinQ.

LG V60 ThinQ met dual-screen en 5G gelanceerd

Gerelateerde berichten

Total
1
Share