Sony Xperia 1.1 wordt goede concurrent voor de Galaxy S20

De Sony Xperia 1.1 kan zomaar de Galaxy S20 aftroeven op camerakwaliteiten.

Sony heeft aangekondigd dat het dit jaar weer de volle aanval zal inzetten om marktaandeel terug te winnen. De aankomende Xperia 1.1 lijkt het eerste voorbeeld te zijn van deze nieuwe strategie. Volgens bronnen kan hun nieuwste vlaggenschip een erg goede concurrent worden van de Galaxy S20.

12 megapixel camera

Voor op het gebied van de camera’s wil Sony duidelijk verschil maken. De Xperia 1.1 beschikt over een 12 megapixel camera aan de achterzijde. Dit lijkt op zich niet erg veel, maar de lens meet een grootte van 1/1.5 inch. Deze lens is bijna tweemaal zo groot in vergelijking met de hoofdcamera op de Galaxy S10. In vergelijking met de Galaxy S20 en Galaxy S20+ is deze lens nog steeds een fractie groter. De Xperia 1.1 moet het helaas wel afleggen ten opzichte van de Galaxy S20 Ultra. Dit mag de pret echter niet drukken, want op dit laatstgenoemde vlaggenschip openen de Japanners ook het vuur niet.

Overige lenzen

Naast deze 12 megapixel camera wordt de Xperia 1.1 uiteraard ook nog ondersteunt door enkele andere camera’s. Voor de telefotolens heeft men gekozen voor een 64 megapixel camera met 3x optische zoom. Volgens bronnen is deze lens weer identiek aan de Galaxy S20, maar extra informatie ontbreekt momenteel nog.

Daarnaast heeft Sony gekozen voor een 2 megapixel Time-of-Flight sensor en een standaard 12 megapixel ultrabreedhoeklens. Op dat gebied zijn er dus geen verrassingen te ontdekken. Er is echter nog wel een onderdeel wat weer onderdeel uitmaakt van de eerder genoemde telefotolens. Hier kunnen wij echter nog wel onze vraagtekens bij zetten.

Volgens bronnen wordt de 64 megapixel camera als een soort periscooplens ontworpen. Hierdoor kan het juist de telefotolens beter ondersteunen en worden de mogelijkheden net wat groter. Gezien de compacte vormgeving wordt deze mogelijkheid nog met wat argusogen bekeken. In plaats hiervan kun je ook bedenken dat deze sensor zal werken als een soort 3D herkenning. Wanneer hier de keuze op is gevallen zal dit de augumented reality features een behoorlijke impuls geven op de Xperia 1.1.

Verwachtingen Xperia 1.1

De verwachtingen rondom de Xperia 1.1 zijn hooggespannen. De smartphone wordt waarschijnlijk geleverd met een 6.6-inch 4K HDR OLED display. De smartphone wordt nog steeds geleverd zonder notch, maar met een relatief dunne bezel aan zowel de onderzijde als bovenzijde. In de bezel aan de bovenzijde is dan ook de selfiecamera weggewerkt. De vingerafdrukscanner is aan de zijkant in de behuizing weggewerkt. Daarnaast lijkt de terugkeer van de 3.5 mm jackplug ook een feit te zijn. Deze laatste aansluiting heeft in de afgelopen twee jaar niet meer in het vlaggenschip van Sony gezeten.

De verwachting is dat de Xperia 1.1 wordt uitgerust met de Snapdragon 865 chipset. Hierdoor wordt de ondersteuning van 5G vrijwel zeker. Wij kunnen verwachten dat het nieuwe vlaggenschip met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag beschikbaar zal komen. Het zou ons verrassen als de Japanners er voor kiezen om hun ultieme vlaggenschip uit te rusten met 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Dat de Xperia 1.1 in meerdere configuraties beschikbaar zal komen blijft uiteraard ook nog goed mogelijk, maar dit is normaliter niet hun werkwijze.

Prijs en lancering

De nieuwe Xperia 1.1 zal waarschijnlijk zijn debuut maken op 24 februari. Op dat moment zal Sony een persconferentie houden waar onder meer hun vlaggenschip gelanceerd zal worden. Verwacht echter niet dat het model hierna snel beschikbaar zal zijn. Sony kennende moet je minimaal rekenen op april, maar mei of juni blijft ook zeker goed mogelijk. Een prijs is helaas nog niet bekend, maar hou wel serieus rekening met een prijs van rond de € 1000,=.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Voor het eerst krijgen wij een goed beeld van de Nokia 5.2.

Nokia 5.2 lekt volledig uit in beeld

Volgend bericht

Per 31 augustus is het goed mogelijk dat BlackBerry definitief uit het straatbeeld verdwijnt.

Einde van een tijdperk: BlackBerry stopt per 31 augustus

Gerelateerde berichten

Total
1
Share