Sony werkt mogelijk aan de Xperia XZ3 Premium

Volgens bronnen werkt Sony aan de Xperia XZ3 Premium. Hiermee moet dit model de directe opvolger worden van de bestaande Xperia XZ2 Premium. Ten opzichte van de reguliere Xperia XZ3 zullen er slechts wat kleine wijzigingen zijn om zo ook het label Premium aan de smartphone te kunnen koppelen. Alhoewel er nog niet veel bekend is kunnen wij wel wat zaken verwachten op deze nieuwe Xperia XZ3 Premium.

Zekerheden

Er zijn momenteel een aantal zaken waar wij wel enige zekerheid over hebben. Zo wordt de Xperia XZ3 Premium zeker geleverd met Android 9.0. Daarnaast krijgt het scherm een upgrade als het gaat om de resolutie. Zo kunnen wij op deze smartphone een resolutie van 3840 x 1920 pixels verwachten met een ratio van 18:9. Hier zetten wij overigens nog wel onze vraagtekens neer. Sony claimt zelf dat een schermratio van 16:9 de beste kijkervaring heeft. Met deze huidige resolutie en ratio heeft de nieuwe Xperia XZ3 Premium geen 4K-resolutie scherm. In theorie moet dit dan een resolutie hebben van 4320 x 2160 pixels. Hiermee wijkt Sony af van eerdere uitspraken of verwachtingen. De nieuwe smartphone gaat momenteel onder modelnummer H8614 door het leven.

Verwachtingen

De overige specificaties van de Xperia XZ3 Premium ontbreken vooralsnog, maar wij kunnen wel een goede schatting maken. Vermoedelijk wordt het vlaggenschip geleverd met 6 GB werkgeheugen en krijgt de smartphone een upgrade naar 128 GB opslag. Aan de achterzijde zal Sony weinig wijzigen. Wij kunnen dan ook rekening houden met dezelfde camerasetup die wij al gaan aantreffen op de Xperia XZ3. Dit betekent dat wij dan aan de achterzijde een 19 megapixels camera aantreffen met een 12 megapixels sensor. Aan de voorzijde zal de selfiecamera een maximale resolutie hebben van 13 megapixels. Het scherm zal wel iets groeien, maar vermoedelijk gaat de fabrikant enkel de bezels rondom wat verkleinen voor een groter scherm. Dit laatste gebeurd de laatste tijd regelmatig. Het is dan ook meer regel dan uitzondering dat de bezels worden verkleind bij een grotere smartphone.

Lancering

Net als zijn ‘kleinere’ broer wordt ook deze Xperia XZ3 Premium waarschijnlijk gelanceerd op de IFA begin september. Tot deze datum moeten wij geduldig wachten op wat Sony werkelijk zal gaan brengen. Op de IFA zal Sony waarschijnlijk ook hun nieuwe Xperia Home Launcher lanceren. Eerder werd vermeld dat de fabrikant de ontwikkeling en ondersteuning hiervan heeft gestopt. In plaats hier is Sony begonnen met een compleet nieuwe launcher die als eerste beschikbaar zal komen op deze twee nieuwe smartphones.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.