De afmetingen van de Sony Xperia Compact zijn nu duidelijk geworden.

Sony werkt mogelijk aan de terugkeer van de Xperia Compact

Voor lange tijd lanceerde Sony een compacte versie van een grotere high-end smartphone. Toch sloegen de smartphones nooit echt aan. Het was een goed teken dat eindgebruikers geen compacte smartphone zochten met high-end specificaties. Langzaam maar zeker vertrok de Xperia Compact dan ook weer uit het straatbeeld. Tot nu dan, want er zijn hardnekkige geruchten over de terugkeer van deze compacte versie.

Sony Xperia 5

Voor wat nu werd aangenomen was de Xperia 5 het compacte model van de Xperia 1. De smartphone was immers voorzien van gelijkwaardige specificaties, alleen een stuk kleiner. Volgens velen was dit de nieuwe manier van Sony om het compacte segment alsnog aan te boren. Als het gerucht klopt lijkt hier niets van waar te zijn en moeten wij de Xperia 5 echt als een nieuwe smartphone zien. Dit betekent dat de nieuwe Xperia Compact dus alsnog op een andere manier ingezet zal worden.

Xperia Compact

Volgens de laatste geruchten zal de nieuwe Xperia Compact in ieder geval niet meer de beschikking krijgen over high-end specificaties. In plaats daarvan zal de smartphone geplaatst worden als hogere middenklasser. Zo wordt de smartphone onder meer voorzien van de nieuwe Snapdragon 665. Voor het scherm kunnen wij nog steeds rekenen op de befaamde 21:9 schermratio.

Helaas ontbreekt er nog goede informatie over de schermgrootte. Wel is het duidelijk hoe groot de Xperia Compact zal worden. Met een afmeting van 60 mm x 138 mm wordt het inderdaad een zeer compacte smartphone. In vergelijking met de Xperia 5 wordt het model dus inderdaad iets smaller en een stuk minder hoog. Op basis van deze informatie kunnen wij de voorzichtige schatting maken dat de Xperia Compact over een 5.5 inch scherm zal beschikken.

Vergelijk

Wij kunnen de nieuwe Xperia Compact het beste vergelijken met eerdere smartphones die Sony op de markt heeft gebracht. Zo bracht de fabrikant de Xperia X Compact in 2016 op de markt welke ook in het middenklasse segment werd ingeschaald. Later werd nog de Xperia XZ2 Compact gelanceerd, maar dan wel weer met een high-end chipset. Dit model was destijds 63 x 135 mm groot. De huidige Galaxy S10e komt wellicht nog het beste in de buurt qua afmetingen. Deze is 63 x 133 mm groot en wordt gezien als een relatief kleine smartphone. Deze smartphone beschikt over een 5.8 inch scherm. De Xperia Compact zal daarentegen het moeten stellen met ‘slechts’ een 5.5 inch scherm als de geruchten en cijfers kloppen.

Beschikbaarheid

Al eerder was het duidelijk dat Sony hun pijlen zal werpen op 2020. Het is dus zeker goed mogelijk dat de Xperia Compact volgend jaar zijn terugkeer zal maken. Of het model dan werkelijk een kleinere versie wordt van een ander model betwijfelen wij nog even, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Wij zijn eerder benieuwd hoe groot het scherm zal zijn en of de dikke schermranden dan eindelijk zijn verdwenen bij Sony.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.