Nieuw patent van Sony toont hun visie op smartphone's

Sony werkt aan uitschuifbare smartphone

Er is een patent online verschenen waarin Sony hun visie duidelijk maakt over een uitschuifbare smartphone. Vooralsnog betreft het een patent en kan het dus slechts op een idee zijn gebaseerd. Het idee is echter wel heel leuk.

Uitschuifbare delen

In het patent wordt globaal beschreven hoe Sony de toekomst van de smartphone’s ziet. In het patent toont met een uitschuifbaar deel aan zowel de onderzijde als bovenzijde. Het bewuste patent is ontdekt door onze vrienden van LetsgoDigital. In de uitschuifbare onderdelen zullen uiteindelijk de camera en speakers zijn weggewerkt. Zodra een van deze onderdelen noodzakelijk schuiven de onderdelen naar buiten.

Het idee achter dit concept is net zo eenvoudig als geniaal. Op deze manier kunnen de bezels nog een stuk dunner gemaakt worden. De onderdelen hebben nu immers alle ruimte in de uitschuifbare delen.

Sony heeft wel het nodige geduld gehad voor goedkeuring van het patent. Het bewuste patent in namelijk al in 2018 en pas op 14 mei daadwerkelijk goedgekeurd.

Sony luidsprekers

In het patent wordt nogmaals duidelijk dat Sony hun ervaring op het gebied van luidsprekers verder wil uitbreiden op de smartphone. Zo wordt er in het patent beschreven dat de speakers aan zowel de bovenzijde als onderzijde worden gemonteerd. Afhankelijk van datgene wat er gedaan wordt op de smartphone komt er een element omhoog of omlaag. Wanneer je een video gaat bekijken zullen beide elementen naar buiten komen. Op deze manier geniet je optimaal van de dolby surround ervaring die Sony prima onder de knie heeft.

Toekomst

Het patent is alweer van een tijd geleden. Het is idee is erg goed te noemen, maar het lijkt er niet op dat Sony op korte termijn het patent zal toepassen. Hier zijn althans nu nog geen aanwijzingen voor gevonden. Het is uiteraard goed mogelijk dat Sony nu alsnog de ontwikkeling naar een hoger niveau zal tillen nu het patent in handen is. Wij zullen deze ontwikkeling nog even wat tijd moeten geven.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.