Sony werkt aan een smartphone met uitrolbaar scherm

Veel fabrikanten werken momenteel druk aan opvouwbare smartphones. Vanuit Sony was er tot nu toe weinig bekend, maar inmiddels is het duidelijk dat de fabrikant ook aan een dergelijke smartphone werkt. Opvouwbaar is de smartphone echter niet volgens geruchten. Sony werkt aan een smartphone met een uitrolbaar scherm.

Prototype

Volgens bronnen heeft Sony momenteel een prototype klaar met een uitrolbaar scherm. Zowel links al rechts kan het scherm op deze manier vergroot worden. Ook Samsung werkt, volgens patenten, aan een dergelijk systeem. Toch lijkt Sony verder te zijn in dit proces. De prototypes die momenteel zijn gemaakt gebruiken een scherm vanuit LG Displays. Daarnaast zijn de prototypes voorzien van een camera met 10x optische zoom en beschikken over een accu met een capaciteit van 3220 mAh.

Het laatste lijkt erg weinig te zijn, maar we moeten niet vergeten dat het slechts om een prototype gaat. Zo wordt momenteel ook de Snapdragon 7250-chipset gebruikt. Deze chipset zie je nog wel eens terugkomen in midrange smartphones en dus zeker niet in dergelijke high-end smartphones. Je mag er uiteindelijk van uit gaan dat Sony de smartphone gaat voorzien van de nieuwste Snapdragon 855-chipset inclusief de bijbehorende 5G-modem.

Uitrolbaar scherm

Het is niet voor het eerst dat een dergelijke tactiek wordt gebruikt om het scherm van een smartphone makkelijk te vergroten. In 2016 toonde Samsung al eens een prototype op een beurs met deze techniek. Toen werd er gebruik gemaakt van een OLED-scherm. Of Sony dezelfde techniek hanteert is nog onduidelijk. Wel weet de bron te melden, mits er geen tegenvallers zijn, de nieuwe smartphone in december of uiterlijk begin 2020 gelanceerd zal gaan worden.

Een groot probleem is vooral het vuil wat bij een opening naar binnen kan komen. Dit laatste was ook het grote probleem bij de Galaxy Fold. Vooral hier ligt de grote uitdaging bij Sony om dit probleem op te lossen. Het idee is fantastisch, maar in de praktijk moet het ook goed kunnen werken.

Moeizaam

Sony heeft moeite om het hoofd boven water te houden als het gaat om hun mobiele divisie. Vernieuwend is de fabrikant zeker niet en in de afgelopen jaren werden er enkel maar rode cijfers geschreven. Ondanks wijzigingen kon het tij niet gekeerd worden en vielen de verkoopcijfers in een diep dal. Inmiddels is het personeelsbestand op de mobiele divisie ruimschoots gehalveerd om zo het onderdeel weer winstgevend te maken. Het is dus aan Sony gelegen om met een baanbrekende smartphone op de markt te komen. De smartphone met een uitrolbaar scherm kan zomaar het omkeerpunt zijn. Ook de recent gelanceerde Xperia 1 wordt momenteel goed ontvangen, mede dankzij het hoogwaardige scherm met zijn 21:9 filmervaring. De toekomst zal ons leren wat Sony ons dit jaar, of wellicht begin volgend jaar, gaat brengen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.