Sony presenteert de Xperia XZ3

Zojuist heeft Sony de lang verwachte Xperia XZ3 officieel gelanceerd. Onder grote belangstelling heeft de fabrikant alle details over het nieuwe vlaggenschip kenbaar gemaakt. Naar aanloop van deze aankondiging waren al veel details duidelijk geworden, maar over de camera waren er nog de nodige speculaties. Met deze lancering kunnen wij deze geruchten nu eindelijk achter ons laten. 

Zojuist heeft Sony de lang verwachte Xperia XZ3 officieel gelanceerd. Onder grote belangstelling heeft de fabrikant alle details over het nieuwe vlaggenschip kenbaar gemaakt. Naar aanloop van deze aankondiging waren al veel details duidelijk geworden, maar over de camera waren er nog de nodige speculaties. Met deze lancering kunnen wij deze geruchten nu eindelijk achter ons laten. 

Design

Wat wij al in de eerste renders konden opmerken is dat Sony met de nieuwe Xperia XZ3 een andere koers vaart. Zo zien wij nog steeds redelijk dikke bezels aan de onderzijde en bovenzijde. De inmiddels befaamde notch heeft deze smartphone niet weten te charmeren. Wel heeft de fabrikant veel werk gestoken in het ontwerp en de afwerking. De Xperia XZ3 is vrijwel opgetrokken uit stevig glas. Daarnaast heeft Sony gekozen voor 7000-serie aluminium framewerk. Hierdoor is de smartphone tegen vallen van grotere hoogtes. 

Opvallend is het scherm. De Xperia XZ3 heeft de beschikking over een 6 inch scherm. Juist dit scherm is weer een uniek verkoopargument voor de fabrikant. Volgens Sony is het hiermee de eerste smartphone met een heus OLED-scherm met QHD+ HDR resolutie die ondersteunt wordt door Sony Bravia TV technologie. Wat het in de praktijk betekend moet nog blijken, maar in ieder geval is het scherm absoluut het beste wat op dit moment op de markt leverbaar is.

Camera

Opmerkelijk genoeg kunnen wij ons niet altijd optrekken aan geruchten. Voor deze Xperia XZ3 heeft Sony gekozen voor dezelfde camera die wij kunnen terugvinden in de bestaande Xperia XZ2. Het grote verschil is dat de breedhoek wat groter is gemaakt. Voor de selfies heeft de Xperia XZ3 wel de beschikking gekregen over een beduidend betere camera. De nieuwe high-end smartphone wordt voorzien van een 13 megapixels camera. Zoals wij mogen verwachten kunnen deze camera’s uiteraard ook in 4K opnemen. 

Voor de opname van video met geluid heeft Sony ook de nodige zaken aangepast. De hoge resolutie audio wordt nu aangeleverd in de video door grotere S-Force Front Surround sound speakers. Dit zorgt voor betere geluidsopname en hogere frequenties.

Hardware

Onderhuids is de Xperia XZ3 wellicht niet zo gewijzigd zoals wij het graag hadden gezien. Veel mensen hadden verwacht dat de fabrikant de overstap had gemaakt naar 6 GB werkgeheugen. Daarentegen blijft Sony steken op 4 GB werkgeheugen in combinatie met de welbekende Snapdragon 845-chipset. Voor de opslag zal er standaard ook 64 GB beschikbaar blijven. Deze opslag is wel verder uit te breiden tot 512 GB. De accu heeft wel een kleine groei doorgemaakt naar 3330 mAh en ondersteunt nu ook draadloos laden. De fabrikant staat bekend om de zuinige werking van zowel de hardware als het scherm en wij hopen dat dit ook weer geldt voor de Xperia XZ3. De praktijk zal ons leren wat hier de waarheid in is. 

Prijs en beschikbaarheid

Wederom zal het nieuwe vlaggenschip van Sony niet goedkoop gaan worden. Sterker nog, de Xperia XZ3 zal een € 200,- meerprijs krijgen ten opzichte van zijn voorganger. Met een adviesprijs van rond de € 799,- is het dus zeker geen koopje. Veel bezitters van een bestaande Xperia XZ2 zullen de upgrade naar dit nieuwe model nog wel even afwachten is ons vermoeden. Je hebt dan wel een smartphone die direct vanuit de doos op Android 9.0 werkt en natuurlijk een scherm met uitstekende eigenschappen. 

Vanaf 24 september worden de pre-orders geaccepteerd in Amerika en vanaf 17 oktober zal de verkoop aldaar ook werkelijk van start gaan. De komst van deze nieuwe high-end smartphone in Nederland wordt dan ook pas eind oktober verwacht. In dat opzicht laat Sony er niet snel gras over groeien en wil dan ook de wereldwijde verkoop spoedig starten. De Xperia XZ3 zal beschikbaar komen in de kleuren zwart, zilver, bosgroen en bordeauxrood. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
HTC heeft vandaag de aftrap gedaan van enkele nieuwe smartphones die wij deze week kunnen verwachten. De nieuwe U12 Life is een prima midrange smartphone. Op verschillende punten is de nieuwe U12 Life wel weer uniek op zijn eigen wijze. Zo komt de smartphone met een two-tone kleurstelling en zijn enkele specificaties weer direct te herleiden aan een high-end smartphone. Op papier is de U12 Life dus een prima smartphone.

HTC lanceert de U12 Life

Volgend bericht
Gaming is helemaal hot en daarom komt de Honor Play nu ook naar Nederland. Tijdens een persconferentie werd de smartphone officieel gepresenteerd. De nieuwe Play legt de focus puur en alleen op gaming. Door gebruik te maken van technieken uit de stallen van Huawei kan de fabrikant goedkope smartphones aanbieden met behoorlijk goede specificaties. De nieuwe Honor Play is hier een goed voorbeeld van.

Honor Play komt ook naar Nederland

Gerelateerde berichten
Total
10
Share