Sony zal in 2020 vol inzetten op 5G.

Sony lijkt eindelijk weer het licht te zien

Sony heeft het in de afgelopen jaren erg moeilijk gehad op de smartphonemarkt. Er was zelfs nog even de angst dat het merk zich zou terugtrekken van deze markt. Gelukkig is het niet zover gekomen en lijkt de fabrikant zelfs weer het tij te kunnen keren. Dit laten de eerste voorzichtige cijfers nu zien.

Stabiele verkoop

Sony heeft 600.000 Xperia-smartphones verscheept in het kwartaal dat eindigde op 30 september 2020. Dat lijkt misschien niets als je kijkt naar de miljoenen verkochte exemplaren van Apple en Samsung, maar het is goed te vergelijken met eerdere resultaten. 

In het vergelijkbare kwartaal van 2019 verkocht Sony hetzelfde aantal Xperia-smartphones, wat betekent dat de verkoop eindelijk is gestopt met krimpen na een half decennium van (bijna) constante jaar-op-jaar-dalingen.

Gezien de omstandigheden is dat zeker geen sinecure. De wereldeconomie is nog steeds aan het herstellen van de COVID-19-pandemie en de vraag naar smartphones is niet helemaal terug op het normale niveau.

Sony durft aan winst te denken

Er is ook meer goed nieuws. De smartphoneafdeling van Sony genereerde vorig kwartaal $ 759,46 miljoen aan inkomsten, iets meer dan de $ 746,04 miljoen een jaar eerder. 

Sony maakte in augustus bekend dat zijn divisie mobiele communicatie op schema ligt om zijn eerste jaarwinst in vier jaar te boeken, en dat blijft het geval na de meest recente resultaten. 

Het Japanse bedrijf heeft geen gedetailleerde prestatievoorspellingen gedaan voor het huidige kwartaal, maar met de recente Xperia 5 II-release en de komende feestdagen valt een verkoopsprong te verwachten.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.