Sony lanceert op 7 januari de Xperia XA3 en XA3 Ultra

De CES in Las Vegas is voor veel smartphonefabrikanten niet direct de plek om hun nieuwste producten te lanceren. Toch kiest Sony al enkele jaren voor deze beurs om hun smartphones te lanceren. Op 7 januari zal Sony vermoedelijk de Xperia XA3, de Xperia XA3 Ultra en de Xperia L3 gaan lanceren. Naast deze lancering zal Sony ook hun toekomstvisie rondom 5G kenbaar maken.

Toekomst 5G

Naast de lancering van een drietal nieuwe modellen zal Sony ook van de gelegenheid gebruik maken om hun toekomstplannen rondom 5G kenbaar maken. Al eerder werd duidelijk dat de fabrikant hier hoog op inzet. Vooralsnog lijkt Sony in te zetten op midden 2020 waar de eerste netwerken live zullen gaan.

Op de persconferentie zullen dan ook de eerste stappen richting 5G kenbaar gemaakt worden. Het wordt dan ook duidelijk hoe Sony het nieuwe 5G wil gaan inzetten op hun smartphones.

Lancering Xperia XA3

Naast dat 5G uitgebreid aan bod komt zal vermoedelijk ook de lancering van de Xperia XA3, de Xperia XA3 Ultra en de Xperia L3 aan bod komen. Deze modellen lekte in oktober al. Vooralsnog lijkt er weinig te veranderen aan de smartphones.

De drie modellen verschillen onderling voornamelijk in de prijsstelling en hardware. Overeenkomsten hebben de modellen ook. Zo worden ze alle drie geleverd met een 18:9 beeldscherm, een dubbele camera aan de achterzijde en standaard zullen ze geleverd worden met Android 9.

Als de lancering daadwerkelijk plaatsvindt zullen de drie modellen halverwege februari beschikbaar moeten gaan komen.

Xperia XZ4

Voor dit jaar heeft Sony ook nog de Xperia XZ4 en de Xperia XZ4 Compact in petto. Beide modellen zullen waarschijnlijk hun opwachting gaan maken op het MWC in Barcelona. Ook hier zal de fabrikant naar alle waarschijnlijkheid een persconferentie, voorafgaand aan het MWC, gaan houden voor de lancering. De fabrikant heeft dit tot op heden nog niet bevestigd, maar het zou wel een logische keuze zijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.