De Sony Xperia 8 Lite is vandaag in Japan officieel gelanceerd.

Sony lanceert onverwachts de Xperia 8 Lite

Geheel uit het niets heeft Sony vandaag de Xperia 8 Lite gelanceerd. Normaal kun je een model wel zien aankomen vanwege lekken of andere aanwijzingen. Bij dit specifieke model is hier niets van te merken geweest in de aanloop. Het model is echter ook niet dramatisch veranderd al doet de naam dit wel vermoeden.

Xperia 10

De nieuwe Xperia 8 Lite kunnen wij het beste vergelijken met de Xperia 10. In de basis komt het nieuwe model in grote lijnen overeen. Zo is de behuizing exact hetzelfde. Aan de buitenzijde zul je de verschillen dus niet snel opmerken. Wat wel is gewijzigd zijn de camera’s op de achterzijde.

We moeten de Xperia 8 Lite echter niet als een opvolger zien, maar als een extra model binnen het bestaande leveringsprogramma. Het is dan ook een meer betaalbaar model in vergelijking met zijn ‘grote broer’.

Xperia 8 Lite specificaties

De nieuwe Xperia 8 Lite blijft wat dat betreft een ‘verouderd’ model. Zo wordt de smartphone geleverd met de oudere Snapdragon 630 chipset, 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Zoals je mag verwachten zal de smartphone geleverd worden met een 6 inch LCD-scherm met een Full HD+ resolutie en de unieke 21:9 aspect-ratio. Deze specificaties bevestigen datgene wat wij al eerder hebben gemeld. Onderhuids is er dus feitelijk niets gewijzigd.

De camera’s op de achterzijde zijn echter een ander verhaal. Hier heeft Sony gekozen voor een 12 MP hoofdcamera. Deze wordt nog ondersteunt voor een tweede 8 MP camera. Het doel van deze tweede camera geeft de fabrikant niet prijs. Wel weet men de te melden dat de Xperia 8 Lite ‘briljante foto’s maakt dat het onderwerp goed uitlicht’. Vanwege deze uitspraak gaan wij er van uit dat de smartphone ook over een dieptesensor beschikt.

Aan de voorzijde heeft de Xperia 8 Lite nog de beschikking over een 8 MP selfiecamera. Aan aansluitingen is er ook geen gebrek. Het model wordt geleverd met een 3.5 mm jackplug en een USB-C aansluiting. Om dit alles werkend te houden wordt de smartphone geleverd met een 2870 mAh accu.

Prijs en beschikbaarheid

Blijkbaar heeft Sony oude tijden doen herleven. Hierdoor vond men het ook noodzakelijk om een oudere versie van het Android besturingssysteem te leveren. Gek genoeg wordt deze Xperia 8 Lite dus geleverd met Android 9. In onze ogen is dat niet iets meer van deze tijd. Wij hopen dan ook dat de fabrikant spoedig met een update zal komen naar minimaal Android 10.

Ondanks dit is de Xperia 8 Lite wel aantrekkelijk geprijsd. Je hebt de keuze uit wit of zwart. De prijs in Japan ligt rond de € 235,=. Indien de smartphone ook in Nederland beschikbaar komt zal deze iets duurder zijn. De reserveringen voor de smartphone zijn in Japan geopend. De eerste leveringen zullen op 1 september plaatsvinden.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.