Op 24 februari lanceert Sony een nieuwe Xperia smartphone.

Sony lanceert een nieuwe Xperia smartphone op 24 februari

Sony heeft vandaag een uitnodiging verstuurd waarop de datum van 24 februari wordt vermeld. Het lijkt er sterk op dat Sony op deze datum een nieuwe smartphone zal lanceren. Er gaan inmiddels ook enkele geruchten rond dat het mogelijk zelfs op meerdere smartphones zou gaan.

Mobile World Congress

Al sinds enkele jaren gebruikt Sony juist het MWC om hun nieuwe smartphones te lanceren. Ditmaal hebben ze gekozen voor 24 februari. Dit is de eerste dag waarop de deuren van de beurs officieel geopend worden. Sommige fabrikanten kiezen er juist voor om daags voor deze beurs hun nieuwste smartphone te presenteren. Sony laat er in dit geval geen gras over groeien. Op de eerste officiële beursdag van het MWC zal de fabrikant op die middag hun nieuwste producten werkelijk lanceren.

Xperia 5 Plus

Het lijkt er sterk op dat Sony op 24 februari hun nieuwste vlaggenschip zal tonen. Over de naamgeving heerst nog veel onduidelijkheid. In ieder geval moet de smartphone in de voetsporen treden van de Xperia 1 en de Xperia 5. Deze werden vorig jaar respectievelijk in februari en september gelanceerd. Gek genoeg is het de eerste high-end smartphone van Sony waar veel mensen weer op zitten te wachten. De spanningen rondom de Xperia 5 Plus zijn dus hoog.

Over de Xperia 5 Plus lijkt inmiddels wel wat duidelijk te zijn gekomen dankzij wat renders. Zo heeft de fabrikant de bezels aan alle kanten flink weten te reduceren. Ook de ‘oude’ grote bezels aan de onderzijde en bovenzijde lijken nu tot de geschiedenis te behoren.

Andere modellen

Het is goed mogelijk dat Sony nog een ander model zal presenteren. Zo werd vorig jaar nog de Xperia 10 en Xperia 10 Plus gelanceerd als goede mid-rangers, naast de Xperia 1. Vorig jaar kregen wij al eens lucht over de mogelijke komst van de Xperia 20. Hier was destijds ook nog behoorlijk wat informatie over gelekt. Hierna is het echter weer behoorlijk stil geworden rondom de smartphone. Het is dus goed mogelijk dat de fabrikant dit model alsnog zijn opwachting laat maken.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.