Sony lanceert de Xperia XA2 Plus

In alle stilte heeft Sony de Xperia XA2 Plus gelanceerd. Hiermee complementeert Sony de bestaande reeks van de Xperia XA2 en de XA2 Ultra. De nieuwe XA2 Premium lijkt vooral een aangepaste versie te zijn van de XA2 Ultra. De wijzigingen zijn minimal, maar gelukkig wel terug te vinden.

Wijzigingen

De wijziging die wij terugvinden op de Xperia XA2 Plus is onder andere het scherm. Hij beschikt, net als de Ultra, over een 6 inch touchscreen. Qua schermformaat kunnen wij dus spreken over een phablet. Toch heeft het scherm nu wel een contrastratio van 18:9 en hierdoor is de helderheid en kleurintensiteit wel een stuk verbeterd.

Ook aan het ontwerp heeft Sony het nodige verbeterd op de Xperia XA2 Plus. De bezels zijn een stuk smaller geworden wat direct resulteert in een compactere smartphone. Hierdoor is de Xperia XA2 Plus beter in de hand te houden. Ook de wat goedkoop ogende achterzijde van zijn broertjes in deze serie is nu vervangen met een aluminium paneel. Door deze kleine wijzigingen oogt de nieuwe telg in de familie alweer een stuk luxer.

Hardware

Op het gebied van de hardware is beduidend minder gewijzigd. De camera-setup aan de achterzijde is gelijk gebleven. Zo beschikt de Xperia XA2 lus over een enkele 23 megapixels camera aan de achterzijde. De dubbele camera aan de voorzijde is wel gewijzigd. In de nieuwe Plus is gekozen voor een enkele camera met een maximale resolutie van 8 megapixels. Op dat gebied lijkt het dus wel weer een flinke achteruitgang, ondanks een meer premium look-and-feel.

Onderhuids zullen wij verder geen verschillen opmerken. De Xperia XA2 Plus heeft dus ook de beschikking over de Snapdragon 630 chipset. Deze wordt ondersteunt door 4 GB of 6 GB werkgeheugen. Dit laatste is afhankelijk van de keuze voor opslag en hier bestaat de keuze uit 32 GB of 64 GB. Standaard zal de Xperia XA2 Plus geleverd worden met Android 8.0 en kun je rekenen op de ondersteuning van Quick Charge 3.0.

Lancering

De Xperia XA2 Plus wordt als goede midrange smartphone op de markt gezet. Hierdoor blijft ook deze nieuwe telg goed betaalbaar en krijgt hij een adviesprijs mee van € 399,-. Hij zal beschikbaar komen in de kleuren zwart, zilver, goud en opvallend groen. De levering zal in augustus van start gaan en in deze maand zal de smartphone ook in Nederland leverbaar zijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.