Sony en TCL trekken zich ook grotendeels terug van het MWC

Sony zal in 2020 vol inzetten op 5G.

Het was te verwachten dat er fabrikanten het voorbeeld zouden volgen van onder andere LG. Vandaag hebben Sony en TCL kenbaar gemaakt dat ze dit jaar het MWC deels overslaan. De eerstgenoemde zal volledig afwezig zijn, terwijl de tweede nog wel op de beursvloer aanwezig zal zijn. TCL zal echter geen persconferentie houden volgens het persbericht.

Livestream

In een kort persbericht, welke is na te lezen op de website van Sony zelf, geeft de fabrikant aan dat ze zich volledig hebben teruggetrokken van het MWC voor dit jaar. Inmiddels mag het duidelijk zijn dat dit alles te maken heeft met het coronavirus. In verband met de veiligheid van eigen werknemers, klanten en belangrijke partners heeft men doen besluiten om zowel de persconferentie en de fysieke aanwezigheid op de beurs te annuleren.

Sony had eerder aangekondigd dat men een persconferentie zou organiseren op de beursvloer voor de aankondiging van een nieuwe smartphone. Deze aankondiging zal nog steeds plaatsvinden, echter zal dit via een livestream gaan op Youtube. Deze aankondiging is nu gepland op maandagochtend 24 februari om half negen. Op deze livestream zullen wij dan vermoedelijk de lancering van de Xperia 1.1 kunnen volgen, al blijven er nog genoeg speculaties over de naam over.

TCL

Vandaag maakte TCL ook bekend dat ze hun plannen rondom het MWC aanpassen. De persconferentie, welke gepland stond op zaterdag 22 februari, is geannuleerd. TCL zal echter nog wel fysiek aanwezig zijn op de beurs, echter in afgeslankte vorm. Net als bij LG en Sony geeft TCL dezelfde redenen om deze keuze te rechtvaardigen. Op de beursvloer is de fabrikant gewoon nog van plan om hun nieuwste modellen te lanceren en te tonen. Wat wij echter van hun kunnen verwachten is nog onduidelijk.

Samsung

Al eerder konden wij berichten dat Samsung aan het overwegen was of ze nog zouden deelnemen aan het MWC. Volgens CNet is de kogel inmiddels door de kerk. De Zuid-Koreanen zullen dit jaar aanwezig zijn, maar er zullen beduidend minder mensen aanwezig zijn op de beursvloer. Samsung heeft dus ook besloten om in een afgeslankte vorm deel te nemen aan deze belangrijke beurs. Het is voor de fabrikant een belangrijke beurs om hun nieuwste Galaxy S20-serie en Galaxy Z Flip aan het publiek te tonen. Een complete afwezigheid van de fabrikant zou een flinke klap in het gezicht van de organisatie zijn.

MWC

Ondanks de vele afmeldingen met de organisator van het MWC, GSMA, dat de beurs gewoon nog doorgaat. Het coronavirus heeft zeker wel hun aandacht. Er zijn daarom ook passende maatregelen getroffen om een verspreiding tegen te gaan. Zo geldt er bijvoorbeeld een ‘no-handshake’-beleid op de beurs. Voor dit jaar kunnen bezoekers nog steeds rekenen op ruim 2.800 standhouders. Er valt dus nog genoeg te zien op en rondom de beurs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Wij verwachten de Honor 9x Lite spoedig in Nederland.

Honor 9x Lite is op komst

Volgend bericht
Z-Flip

Samsung toont reclame Galaxy Z Flip tijdens Oscars

Gerelateerde berichten
Total
5
Share