Smartphones van Vivo komen ook naar Europa

In Nederland is het merk Vivo totaal niet bekend. In China is het juist een vooruitstrevend merk. Zo was het de eerste fabrikant met een pop-up camera. De fabrikant staat er om bekend om innovatief te zijn, maar de komst naar Europa heeft helaas nog wat lang op zich moeten laten wachten.

Vacatures

Op LinkedIn zijn vacatures gevonden die direct betrekking hebben op de expansie van Vivo in Europa. De fabrikant zoekt momenteel een creative manager en een brand manager. De managers zullen in de Duitse stad Munchen aan de slag moeten voor het merk. In de tekst van de vacature wordt vermeld dat Vivo nieuwe productlanceringen wil gaan plannen in Europa. Helaas is het nog onduidelijk welke landen uiteindelijk ook daadwerkelijk smartphones van Vivo zullen gaan krijgen.

Oversteek

Vivo is zeker niet de eerste Chinese fabrikant die de overstap maakt naar Europa. Huawei ging alle andere fabrikanten voor en is Europa inmiddels een belangrijke afzetmarkt geworden. Ook Xiaomi en Oppo hebben recentelijk de oversteek gemaakt om ook in Europa hun producten te gaan verkopen. Vooralsnog blijft het wel bij enkele exclusieve verkooppunten, maar de eerste start is gemaakt. De smartphones vanuit China slaan goed aan in Europa. Dit komt mede door de innovatie en strakke prijsstelling. Het is dan ook niet vreemd dat Vivo uiteindelijk ook de overstap gaat maken.

Vivo

In Nederland kennen wij het merk Vivo nog niet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Vivo managers zoekt op het gebied van marketing. Juist dit merk moet nog goed op de kaart gezet gaan worden. Toch is de fabrikant zeker geen onbekende in de wereld en bezit een groot marktaandeel in China. Zo was de Vivo Nex de eerste smartphone met de pop-up camera. Een mooi detail is dat achter Vivo dezelfde investeerder schuilgaat als die van Xiaomi en Oppo. Het is dus niet vreemd dat ook Vivo, wellicht onder enige druk, de overstap maakt naar Europese bodem.

Op welke termijn de producten van Vivo dan werkelijk leverbaar zullen gaan worden is nog onbekend. Gemakshalve gaan wij er van uit dat dit pas begin volgend jaar zal gaan worden.

Bron: Androidworld

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.