Smartphonefabrikant Essential zet zichzelf te koop

Dat het al een tijd niet goed ging met Essential was wel duidelijk. Na veel vertraging heeft de fabrikant de levering van hun eerste smartphone eind augustus 2017 opgestart. De CEO en Android-oprichter Andy Rubin sprak destijds nog van slechts een lichte vertraging. Inmiddels zijn de vertragingen verholpen. toch lijkt het doek te gaan vallen voor dit excentrieke merk.

Dat het al een tijd niet goed ging met Essential was wel duidelijk. Na veel vertraging heeft de fabrikant de levering van hun eerste smartphone eind augustus 2017 opgestart. De CEO en Android-oprichter Andy Rubin sprak destijds nog van slechts een lichte vertraging. Inmiddels zijn de vertragingen verholpen. toch lijkt het doek te gaan vallen voor dit excentrieke merk.

Ontwikkeling stopgezet

Volgens bronnen is Essential inmiddels gestopt met de verdere ontwikkeling van een opvolger voor de Essential Phone. Volgens deze zelfde bronnen is Essential nu bezig met de ontwikkeling van een smarthomeproduct. Over dit laatste product is nog niet bekend en zou begin volgend jaar op de markt moeten komen. De CEO van Essential ontkent de berichtgeving niet. Zelf stelt hij in een Twitterbericht dat bepaalde producten geen toekomst hebben en dus niet meer verder ontwikkelt worden. Volgens hem ligt de focus nu op mobiele producten en smarthomeproducten. Hiermee stelt de CEO dat bepaalde producten dus nog steeds volop in ontwikkeling zijn, maar ook bepaalde zaken geschrapt zijn. Of de opvolger van de Essential Phone ook in de ijskast is beland is nog onduidelijk al spreken bronnen van wel.

Verkoop

Alhoewel Rubin verder niet spreekt over een mogelijke verkoop van het bedrijf zijn hier ook hardnekkige geruchten over. Essential zou momenteel een mogelijke verkoop onderzoeken. In een gelekte e-mail zou het bedrijf momenteel een rondgang doen bij banken om geld op te halen om de continuïteit te garanderen. Een mogelijke verkoop van alle bedrijfsonderdelen zou mogelijk ook een onderwerp van gesprek zijn. In een gesprek geeft Rubin aan dat niemand weet, inclusief hijzelf, wat nu het beste is voor het bedrijf. Momenteel zou er een partij zijn die interesse heeft in de koop van Essential. Hiermee zouden alle producten, patenten en mogelijk ook het personeel in de verkoop meegaan.

Hoge verkoopprijs

De Essential Phone werd in augustus 2017, na veel vertraging, uiteindelijk geleverd. In eerste instantie werd de smartphone aangeboden voor $699,-. Het bedrijf heeft later deze prijs nog laten zakken naar $499,-. Ondanks deze prijsdaling werden er slechts 150.000 exemplaren verkocht en dit waren er onvoldoende om Essential gezond te houden. Ook de slechte recensies deden de eerste versie van de Essential Phone niet veel goeds.

Wat de werkelijke toekomst van Essential zal zijn moet in de nabije toekomst nog blijken. Een flinke kapitaalinjectie is een mogelijkheid, al lijkt een verkoop meer realistisch. Een verhaal wat dus zeker nog een vervolg krijgt.

1 reactie
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Al eerder waren er berichten dat Huawei werkt aan een opvouwbare smartphone. De berichten worden nu ook bevestigd. Een Chinese fabrikant voor displays werkt samen met Huawei om een dergelijk scherm te maken. De eerste schetsen voor dit scherm inmiddels ook al gelekt. De komst van deze opvouwbare smartphone wordt dit jaar nog verwacht.

Huawei werkt aan opvouwbare smartphone

Volgend bericht
Er zijn beelden opgedoken van de nieuwe Moto G6 Plus. Alhoewel het type al bestaat en leverbaar is gaat het hier om een upgrade van het bestaande type. Zo moet de nieuwe 2018-variant de beschikking gaan krijgen over de nieuwe Snapdragon 660 chipset. Het huidige model wordt geleverd met de Snapdragon 630 en al eerder werd gesproken over de nieuwe chipset. Tijdens lancering bleek hier dus niets van waar te zijn, maar de nieuwe beelden doen toch vermoeden dat Motorola aan een sterkere variant werkt.

Zwaardere versie van de Moto G6 Plus gelekt

Gerelateerde berichten
Total
1
Share