Onbeperkt mobiel internet is er nu ook voor prepaidklanten.

Simyo begint met ondersteuning e-sim

Simyo is de tweede provider in Nederland die nu ook e-sim zal ondersteunen. Wie graag gebruik willen maken van deze e-sim kunnen vanaf donderdag deze virtuele simkaart via de app van Simyo aanvragen. Het moederbedrijf KPN biedt vooralsnog niet deze e-sim aan.

Ondersteuning e-sim

In een persbericht geeft Simyo zelf aan dat deze virtuele simkaart vooralsnog enkel wordt ondersteunt op iPhone’s uit 2018 of 2019. Er zijn inmiddels ook enkele Android smartphones op de markt die deze mogelijkheid bieden, maar deze worden helaas nog niet ondersteunt. Wel geeft de sim-only provider aan dat later dit jaar deze ondersteuning er wel zal zijn. Een exacte termijn geeft de provider zelf nog niet in hun persbericht.

Vooralsnog ondersteunt KPN de virtuele e-sim nog niet. De provider heeft op zijn beurt wel laten weten dat men de vorderingen bij Simyo nauwlettend in de gaten houdt. Mocht het een succes zijn zal KPN ongetwijfeld ook e-sim in de toekomst aanbieden en ondersteunen.

Bestaande klanten

Het aanbod van e-sim is per direct beschikbaar via de app van Simyo. Zowel bestaande klanten als nieuwe klanten kunnen per direct kiezen voor deze simkaart. Bestaande klanten moeten dan echter wel hun fysieke simkaart inwisselen van de nieuwe e-sim.

Niet enkel sim-only klanten kunnen gebruik maken van deze nieuwe dienst. Simyo maakt het ook mogelijk om als prepaidklant gebruik te maken van deze nieuwe simkaart. Met deze stap is de provider wel de eerste in Nederland. T-Mobile biedt al geruime tijd de ondersteuning van e-sim aan, echter is dit enkel voorbehouden aan abonnees.

E-sim

De meestgebruikte telefoons met e-sim zijn iPhone’s uit 2018 of 2019. Er zijn ook al enige tijd Android-telefoons met e-simondersteuning, maar de ondersteuning vanuit een provider lijkt hier nog wat lastiger te zijn. Vaak gebruiken fabrikanten een combinatie van een slot voor een of meer fysieke simkaarten met een chip voor een e-sim op het pcb. Daardoor kunnen telefoongebruikers kiezen tussen het gebruik van een fysieke simkaart of e-sim.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.