Simyo activeert bellen via 4G en WiFi

Simyo is deze week gestart met het activeren van hun netwerk voor bellen via 4G en WiFi. Wie gebruik hiervan wil maken moet uiteraard hiervoor wel over een geschikte smartphone beschikken. Dat de provider de functie activeert is niet zo vreemd. Voor hun diensten maakt Simyo gebruik van het netwerk van KPN die al langer deze functie aanbied.

Abonnees

De mogelijkheid om te kunnen bellen via 4G of WiFi zal enkel bestemd zijn voor SIM Only abonnementen. Klanten die gebruik maken van een prepaidkaart van Simyo kunnen helaas geen gebruik maken van deze dienst. Bij prepaid wordt nog gebruik gemaakt van het oude 3G-netwerk. De eerste klanten zijn, volgens de provider, inmiddels al overgezet en kunnen dus gebruik maken van deze nieuwe dienst.

VoLTE en VoWiFi

Voor het bellen via 4G en WiFi maakt Simyo respectievelijk gebruik van VoLTE en VoWiFi. Wie gaat bellen via 4G of WiFi zal snel merken dat de geluidskwaliteit een stuk beter is in vergelijking met een regulier gesprek. Daarnaast komen telefoongesprekken sneller tot stand met deze nieuwe techniek. Een ander bijkomend voordeel is het gebruik van WiFi. Dit kun je gebruiken wanneer je slechte dekking hebt, maar wel een goed WiFi signaal. Op deze manier is de belkwaliteit nog steeds erg hoog.

Je hoeft niet bang te zijn dat het bellen via 4G of WiFi de databundel zal aantasten. In deze gevallen gaat het gewoon van de belminuten af. Om gebruik te maken van deze dienst moet je dit wel activeren op de smartphone. Dit kan per merk verschillend zijn en op de website van Simyo staat hierover een uitgebreide uitleg.

Andere providers

Inmiddels bieden andere providers deze techniek ook aan. Naast KPN bieden ook Vodafone en Tele2 deze mogelijkheid aan. T-Mobile biedt het enkel aan bij gebruikers van een duurder abonnement. Simyo is de eerste MVNO, dus zonder eigen netwerk, die deze techniek aanbied bij klanten. Het is daarom ook goed mogelijk dat andere kleine providers ook spoedig zullen volgen. Deze trend gaan wij uiteraard op de voet volgen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.