T-Mobile heeft de SIM-Only provider Simpel overgenomen.

Simpel komt in handen van T-Mobile

Het was al duidelijk dat de huidige eigenaar van telecomprovider Simpel een overname zou overwegen wanneer de kans er zou zijn. De kans lijkt nu te zijn gepasseerd. De SIM-Only provider heeft een contract ondertekent waarbij de provider wordt overgenomen door T-Mobile. De deal is nog niet helemaal rond, want de ACM moet de overname nog goedkeuren.

Strategische zet

De overname van Simpel door T-Mobile is volgens CEO Søren Abildgaard vooral op strategisch vlak. Welk bedrag er bij de overname is gemoeid hebben beide partijen niet kenbaar gemaakt. De overname zal vermoedelijk wel om vele miljoenen gaan.

“Met de voorgenomen overname kunnen we onze marktstrategie als uitdager in alle marktsegmenten ook op lange termijn continueren en zo op alle fronten de strijd aangaan met KPN en Vodafone” verklaart de CEO.

Samenwerking

Al geruime tijd werken Simpel en T-Mobile intensief met elkaar. Momenteel neemt de SIM-Only provider belminuten en data af om op deze manier hun eigen pakketten samen te kunnen stellen. Simpel werkt dus op het netwerk van T-Mobile. Op deze manier kennen beide partijen al voor langere tijd.

Om het verhaal nog sterker te maken was Simpel zelfs tussen 2010 en 2014 een merknaam van de roze telecomgigant. Sinds 2014 opereert Simpel als een zelfstandige onderneming onder leiding van Jasper de Rooij.

Simpel is een grote speler op het gebied van SIM-Only en dit merkt ook T-Mobile. De groei bij de telecomprovider heeft zich in de afgelopen jaren enkel maar doorgezet. Hierdoor is de samenwerking nog verder gegroeid.

Simpel overgenomen

Of de overname daadwerkelijk door zal gaan ligt nu in de handen van het ACM. Deze partij zal de transactie onderzoeken en eventueel groen licht geven. Daarnaast erkent de Rooij dat er nog wat details verder ingevuld moeten worden. Dit doet echter niets af aan de overname. Dit laatste is namelijk wel definitief.

De CEO heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit Simpel zou verkopen als de kans hem voor doet. Hij wilde dan ook van Simpel geen familiebedrijf maken. Toch heeft hij de handtekening onder het contract met dubbele gevoelens ervaren.

“Het blijft toch dubbel om je bedrijf te verkopen. Ik vertrek definitief bij het project dat ik opgezet heb en grootgemaakt. Ik vind het oprecht moeilijk om straks de deur dicht te trekken.”

Volgens de Rooij is juist T-Mobile de perfecte kandidaat voor de overname. In het verleden hebben zich al eens partijen en investeerders gemeld voor een overname. Enkel in T-Mobile heeft de CEO van Simpel de juiste partij gevonden. Volgens hem is en blijft het bedrijf ondernemend en dit past perfect in het plaatje van Simpel. Dat beide al een historie hebben doet volgens hem niet ter zake.

Cijfers

Over de overnamesom doen beide partijen, zoals eerder gezegd, geen uitspraak. Wel kunnen wij een wilde gok doen als wij de huidige cijfers zien. In 2019 zette Simpel.nl meer dan €110 miljoen aan belminuten, smsjes en internetbundels om, de Ebitda bedroeg €23 miljoen. Voor dit jaar verwacht Simpel een Ebitda van €30 miljoen. Dat T-Mobile vermoedelijk enkele honderden miljoen neer zal tellen voor de overname lijkt wel duidelijk te zijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.