Simpel grootste virtuele provider van Nederland

In het eerste kwartaal van 2019 heeft Simpel het grootste marktaandeel verworven van alle virtuele providers in Nederland. Hiermee heeft Simpel providers als Lycamobile en Lebara ingehaald. Op dit moment telt Simpel ruim 900.00 klanten. De cijfers omvatten zowel onafhankelijke MVNO’s als virtuele second brands die eigendom zijn van één van de drie MNO’s (KPN, Vodafone, T-Mobile red.).

Tele2 en Telfort

Het zou een terechte opmerking zijn als er gezegd wordt dat ook Tele2 en Telfort nog mee moeten tellen voor het onderzoek. Deze providers zijn echter in handen van respectievelijk T-Mobile en KPN. Simpel werkt onafhankelijk en maakt enkel gebruik van een netwerk om hun diensten aan te kunnen bieden. Volgens het onderzoeksbureau Telecompaper heeft Simpel in de afgelopen periode ook flink geprofiteerd van het feit dat het merk Telfort opgeheven gaat worden door KPN. Uiteraard hebben de diverse marketingacties er ook aan bijgedragen dat Simpel een flink aantal klanten gewonnen heeft.

Sim Only

Dat SIM Only populair is in Nederland blijkt wel uit de cijfers. Ruim 40% van de markt wordt bezet door virtuele providers. Deze providers hebben dus geen eigen netwerk, maar maken gebruik van een mobiel netwerk van KPN, Vodafone of T-Mobile. Toch moeten wij ook niet vergeten dat een overgroot deel van deze virtuele providers direct in handen is van deze grotere merken. Zo bezit KPN de virtuele provider Simyo en is Vodafone eigenaar van HollandsNieuwe. T-Mobile heeft veel succes met de virtuele provider Ben. Al deze namen zijn inmiddels ook niet meer uit het straatbeeld weg te denken, maar zijn wel afhankelijk van het moederbedrijf.

Sim Only is dus erg in trek in Nederland. Al sinds enkele jaren neemt ook het aantal aansluitingen flink toe. Simpel profiteert van deze groeiende markt wat inmiddels 8 miljoen klanten kent. Enkel de prijs lijkt er toe te doen en als je een prijsstunter bent kun je ook op een flinke groep klanten rekenen. Simpel is dus de grootste onafhankelijke provider van Nederland die ruim 900.000 klanten beheert. Dat is dus nog net geen 12% marktaandeel.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.