SIM-Only steeds goedkoper in Nederland

Uit een recent onderzoek blijkt dat Nederland steeds goedkoper wordt met SIM Only abonnement. Deze conclusie komt vooruit uit een recent onderzoek van Telecompaper. Hierbij is de vergelijking gemaakt met het eerste kwartaal van 2017 en het eerste kwartaal van 2018. Over het algemeen blijft Denemarken nog het goedkoopste met hun SIM-Only pakketten, terwijl Griekenland juist een enorme uitschieter is in vergelijking met de rest van Europa.

Onderzoek

Telecompaper heeft onderzoek gedaan bij 71 aanbieders door heel Europa en heeft hierbij ruim 1400 pakketten vergeleken. Hierbij werd vooral gelet op de maandelijkse kosten, promoties en aansluitkosten. Zowel SIM-Only abonnementen als abonnementen in combinatie met de Samsung Galaxy S8 zijn aan een onderzoek voor prijsvergelijking onderworpen. Uit dit onderzoek blijkt dat Nederland bij SIM Only abonnementen van meer dan 1000 belminuten en meer dan 10 GB nog relatief goedkoop is. Juist de abonnementen met toestel zijn weer erg goedkoop in Nederland, maar inmiddels naderen Spanje en Duitsland.

Gemiddelde prijzen

Wie echt goedkoop wil bellen kan het beste terecht in Denemarken. Bij een SIM Only abonnement van meer dan 1000 belminuten en meer dan 10 GB betaal je gemiddeld 15 euro. Nederland eindigt op plek 6 met een gemiddelde van 31 euro. De Nederlandse providers laten dan landen zoals Frankrijk en Italie nog voor zich. Hiermee zit Nederland nog wel duidelijk onder het gemiddelde en behoort het nog steeds tot de goedkopere landen die in de vergelijking zijn meegenomen. De prijs is in een jaar tijd met ruim 14% gedaald. Ook Noorwegen is relatief wat goedkoper geworden, maar gemiddeld nog altijd duurder in vergelijking met andere landen. In Zwitserland kun je beter een pakket nemen met smartphone. In Zwitserland zijn de SIM-Only abonnementen relatief duur, echter zijn de pakketten met abonnement en toestel weer relatief goedkoop. Een absolute uitschieter is Griekenland. Voor een vergelijkbaar pakket van 1000 belminuten en 10 GB data moet je in Griekenland ruim 288,- per maand afrekenen. Dit is een prijsstijging van 18 procent. Met een stijging van 19% moet er in Portugal maandelijks 83 euro afgerekend worden voor hetzelfde pakket.

Nederland goedkoper

Over de gehele linie is Nederland goedkoper geworden als het gaat om mobiel bellen. Met een gemiddelde prijsdaling van 14% scoort Nederland goed in deze Europese prijsvergelijking. Ook pakketten met een abonnement en smartphone blijkt Nederland nog een voordelige optie te zijn. Of de prijsconcurrentie in Nederland verder toeneemt valt niet te zeggen, maar wij staan er uiteraard altijd voor open.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.