Sharp keert terug met de Aquos D10

De terugkeer van Sharp op Nederlandse bodem heeft tot op heden nog weinig stof doen opwaaien. De nieuwe Aquos D10 wordt het derde model van de fabrikant die ook in Nederland beschikbaar zal komen. Al eerder kwam de fabrikant met de Aquos B10 en Aquos C10 in Nederland. Met het toevoegen van de Aquos D10 is dit momenteel het duurste model van het trio. 

De terugkeer van Sharp op Nederlandse bodem heeft tot op heden nog weinig stof doen opwaaien. De nieuwe Aquos D10 wordt het derde model van de fabrikant die ook in Nederland beschikbaar zal komen. Al eerder kwam de fabrikant met de Aquos B10 en Aquos C10 in Nederland. Met het toevoegen van de Aquos D10 is dit momenteel het duurste model van het trio. 

Voorzichtige stappen

In onze ogen is Sharp nog erg voorzichtig met het toetreden van de Europese markt. Ook de nieuwe Aquos D10 doet ons nog weinig. Zo wordt de smartphone geleverd met de Snapdragon 630 die wordt ondersteunt door 4 GB werkgeheugen. Voor de accu heb je de beschikking over 2900 mAh en kun je rekenen op 64 GB opslag. Aan de achterzijde treffen wij een dualcamera aan met een 12 megapixels hoofdcamera en een 13 megapixels sensor. Voor de selfies is er een 16 megapixels camera beschikbaar. 

Display

Al eerder hebben wij al modellen van Sharp voorbij zien komen. Wij hebben tot op heden dit merk nog even langs onze zijde neergelegd. Zo is Sharp de absolute topverkoper van smartphones in Japan zelf. Buiten dit land is Sharp nog een erg kleine speler. Dit komt wellicht mede door de voorzichtige aanpak. In Japan heeft de fabrikant al enkele high-end smartphones op de markt gebracht, terwijl Sharp in Europa op de midrange aan het gokken is. 

Desondanks wordt de nieuwe Aquos D10 met een 6 inch touchscreen geleverd met een maximale resolutie van 2160 x 1080 pixels. De Aquos-technologie, bekend van hun televisies, wordt ook toegepast op de schermen van de smartphones. Hierdoor is het kleurenspectrum en helderheid een stuk beter ten opzichte van andere smartphones met een soortgelijke resolutie. Aan de bovenzijde zien wij nog een redelijk brede notch waarin de speaker en de camera’s zijn weggewerkt.

Prijs en beschikbaarheid

Het is de verwachting dat de Aquos D10 spoedig ook in Nederland beschikbaar gaat komen. Met een adviesprijs van € 399,- blijft de Aquos D10 gek genoeg wel interessant, mede dankzij het scherm. Wel moeten wij opmerken dat deze smartphone met een tamelijk oude versie van Android wordt geleverd, namelijk versie 8.0. Over het besturingssysteem heeft Sharp nog wel zijn eigen skin gelegd. Of de fabrikant ook intensies heeft om high-end smartphones naar Nederland te halen is nog onbekend. In onze ogen zijn deze namelijk vele malen interessanter dan wat de fabrikant nu aanbiedt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Vandaag heeft Motorola dan eindelijk de langverwachte One en One Power gelanceerd. Zoals verwacht en wat de naam ook doet vermoeden zullen beide modellen op de kale versie van Android werken. Met de lancering worden ook alle details duidelijk over beide smartphones ondanks dat beide modellen al eens uitgebreid gelekt zijn. 

Motorola One en One Power gelanceerd

Volgend bericht
Vandaag heeft Huawei op de IFA aangekondigd dat zij hun nieuwe Mate 20-serie op 16 oktober zullen lanceren. Met deze datum komt de fabrikant na de lancering van de nieuwe iPhone's en na de lancering van de nieuwe Pixel 3-serie van Google. Even werd gedacht dat de Mate 20 Lite wel tijdens de IFA gelanceerd zou worden, maar dit lijkt dus niet aan de orde te zijn.

Huawei Mate 20-serie wordt op 16 oktober gelanceerd

Gerelateerde berichten
Total
1
Share