Het MWC moet het dit jaar mogelijk zonder Samsung doen.

Samsung werkt mogelijk aan een smartphone met vier camera’s

Op Twitter heeft een gerenommeerde bron bekend gemaakt dat Samsung mogelijk werkt aan een smartphone met vier camera’s aan de achterzijde. De simpele Tweet “Samsung Camera camera camera camera” zorgde voor de nodige opschudding op Twitter. Gelukkig bleef het niet bij dit bericht en beantwoorde de bron ook enkele berichten van mensen op dit sociale medium.

Vier camera’s

Het is opmerkelijk dat Samsung mogelijk zou werken aan een smartphone met vier camera’s. De recent gelanceerde Galaxy Note 9 heeft op dit moment de beste papieren in handen als het gaat om het camerawerk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat enkele reacties waren dat de smartphone met een tweetal camera’s aan de achterzijde en twee aan de voorzijde zou gaan komen. Hierop antwoordde de bron prompt dat het echt gaat om een toekomstig model met een viertal camera’s aan de achterzijde.

Vreemd genoeg heeft nog niemand iets vernomen van een dergelijk project. Het eerste vermoeden is dan terecht dat wij deze smartphone pas ergens in 2019 of 2020 mogen verwachten. Toch meld de bron dat deze nieuwe smartphone dit jaar nog gelanceerd zal worden. Met deze opmerking worden de vraagtekens enkel maar groter.

Nieuw type

Met dit in ons achterhoofd denken wij direct aan wat andere opkomende modellen. Volgens de bron komt dit model echter niet terug in de bestaande Galaxy S-serie. Dat de smartphone mogelijk de opvouwbare smartphone van Samsung is wordt ook ontkracht. Dat het model in de Note-serie moet gaan vallen valt ook weg, aangezien de fabrikant hier al recentelijk een model in heeft uitgebracht. Hiermee kunnen wij enkel nog maar bedenken dat Samsung hiervoor een nieuwe serie in het leven gaat roepen, maar hoe ze dit precies zien is nog compleet onduidelijk. Ook de bron laat hier verder niets over los.

Afwachten

In dit geval kunnen wij niet meer dan afwachten. De bekende bron heeft al vaker informatie gedeeld over nieuwe modellen en zat er doorgaans goed bij. Wij kunnen er stiekem wel van uit gaan dat deze bron iets op het spoor is, echter wat het nu precies is weten wij niet. Dat wij alles met een korreltje zout moeten nemen, zeker geen de tijdspanne, is inmiddels wel duidelijk. Uiteraard hopen wij wel op een compleet nieuw model vanuit Samsung. Met deze overstap of wijziging zal de fabrikant een andere koers inzetten en wellicht nog meer gaan inzetten op camerakwaliteit voor toekomstige modellen. Wij houden deze ontwikkeling in ieder geval goed in de gaten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.