Samsung werkt mogelijk aan een 150-megapixel camerasensor

Eind dit jaar komt Xiaomi mogelijk met een 150 megapixel smartphone.

Vorig jaar mochten wij al kennis maken met de 108 megapixel camerasensor. Volgens nieuwe berichten heeft de fabrikant de grenzen verder opgezocht. Het bedrijf werkt nu mogelijk aan een 150 megapixel camerasensor. Opvallend genoeg is Samsung gevraagd om deze sensor te ontwikkelen voor het moederbedrijf van onder andere Xiaomi, Oppo en Vivo. 

Samsung Nonacell

Volgens dezelfde bronnen maakt de 150 megapixel camerasensor ook gebruik van de eerder gebruikte Nonacell technologie. Binnen deze technologie moet het nu zo ontwikkeld worden dat er dus 9 pixels samengevoegd worden tot een enkele pixel. De techniek zien wij onder meer terug in de recent gelanceerde Galaxy S20 Ultra met de 108 megapixelcamera. Deze cameramodule levert uiteindelijk hoogwaardige 12 MP foto’s op.

De nieuwe 150 megapixel camerasensor is net iets groter ten opzichte van de nu bestaande 108 megapixel cameramodule. De module levert uiteindelijk grotere 16 MP foto’s op.

Vraag naar grotere camerasensor

Mogelijk heeft Samsung zelf nooit de ontwikkeling gestart als hier niet naar gevraagd was. Zoals eerder gemeld heeft het moederbedrijf van Xiaomi, Oppo en Vivo de aanvraag voor deze grotere camerasensor ingediend. Aanvankelijk had het moederbedrijf zelfs gevraagd om een 200 megapixel camerasensor. Vanwege technische uitdagingen is er uiteindelijk gekozen om de 150 megapixel als alternatief te accepteren.

Het is juist Xiaomi die mogelijk eind dit jaar de sensor nog wil gebruiken in een nieuwe smartphone. Bij de andere merken lijkt de komst van de 150 megapixel sensor nog niet zo zeer noodzakelijk te zijn. Bij Oppo en Vivo wachten ze liever op de nieuwe Snapdragon 875 chipset om deze spoedig na lancering te gebruiken. Deze merken zullen begin 2021 mogelijk ook de nieuwe camerasensor alsnog integreren. Het is daarnaast onduidelijk of Samsung deze nieuwe camerasensor zelf zal gebruiken in een nieuwe smartphone. Het is niet ondenkbaar dat Samsung dit wel zal doen.

De bovenstaande berichtgeving wordt vanuit verschillende hoeken gemeld, maar de betreffende bedrijven hebben nog niet gereageerd op deze ontwikkeling. Of de camerasensor werkelijk in ontwikkeling is blijft dan ook nog even de vraag. Het is niet ondenkbaar, maar zonder concreet bewijs moeten wij de berichtgeving nog wel even met een tikkeltje zout innemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De budgetvriendelijke Motorola E6s is vandaag officieel gelanceerd.

Motorola E6s gelanceerd voor net geen honderd euro

Volgend bericht
De smartphones van Realme zijn via de website al te koop voor de Nederlandse consument.

Realme is het volgende Chinese merk wat naar Nederland komt

Gerelateerde berichten
Total
1
Share