Samsung werkt mogelijk aan de Galaxy A70e

Het is goed mogelijk dat dit jaar nog de Samsung Galaxy A70e wordt gelanceerd.

De bestaande Galaxy A-serie heeft een breed spectrum aan smartphones. Zo bedient de serie de instapklasse, maar biedt het ook high-end smartphones aan. Het lijkt er op dat Samsung echter nog een gaatje heeft gevonden in de markt. Om dit kleine gaatje op te vullen werkt de fabrikant nu mogelijk aan de Galaxy A70e.

In de voetstappen treden

Al geruime tijd kennen wij de Galaxy A70 en de Galaxy A70s. Beide modellen zijn voorzien van enkele leuke features. Het is juist deze basis waarop Samsung graag verder wil borduren. De Galaxy A70e moet echter wel weer een fractie goedkoper worden. Om de kosten te drukken grijpt men weer terug naar het ‘oudere’ Infinity-V display. Door de keuze van dit oudere scherm zullen er ook relatief dikkere bezels rondom aanwezig zijn.

De kosten worden echter nog verder gedrukt door het scherm een flink stuk kleiner te maken. Zo wordt de Galaxy A70e voorzien van een 6.1 inch scherm in plaats van het bekende 6.7 inch scherm. De in-display vingerafdrukscanner is ook verdwenen en de scanner heeft zijn plek weer gevonden aan de achterzijde van de smartphone. Aan deze zelfde achterzijde zien wij een triple-camera terug waarvan de specificaties nog niet bekend zijn. Op dat gebied verwachten wij ook een flinke stap terug ten opzichte van zijn voorgangers. De Galaxy A70e wordt dus echt een goedkopere smartphone voor zover wij het nu kunnen zien.

Vreemde beslissingen

De bovenstaande wijzigingen zijn al best drastisch te noemen. Het verhaal gaat echter nog verder. Aan de positieve kant weten wij te melden dat de Galaxy A70e weer de beschikking zal krijgen over de geliefde 3.5 mm jackplug. Waar menig fan op de Galaxy S20 afscheid moest nemen van deze populaire plug blijft deze gewoon op de Galaxy A70e aanwezig.

Gek genoeg hebben de Zuid-Koreanen wel besloten om een andere plug te wijzigen. Zo moet de Galaxy A70e weer geladen worden via de oudere microUSB-aansluiting. In vrijwel elke moderne smartphone wordt inmiddels gebruik gemaakt van de USB-C poort. Deze poort heeft tevens als groot voordeel dat snelladen tot de mogelijkheden behoort. Met deze informatie weten wij vrijwel zeker dat dit nieuwe model het snelladen niet zal ondersteunen.

Het bovenstaande zal ook door de Europese Unie niet worden gewaardeerd. Recentelijk werd er een voorstel gedaan om alle smartphones van dezelfde poort te voorzien. Hierbij wordt de USB-C poort nu gezien als de nieuwe standaard. Met deze keuze lijkt de komst van de Galaxy A70e naar Nederland plotsklaps kleiner te worden al sluiten wij niets uit.

Melkkoe

De huidige Galaxy A-serie is voor Samsung altijd al een belangrijke serie geweest. Met de mogelijke lancering van de Galaxy A70e wordt de serie nogmaals verder uitgebreid. Op deze manier probeert de fabrikant de markt verder te domineren en op werkelijk elk prijsniveau een smartphone aan te bieden. De Galaxy A70s is nog steeds een populaire smartphone, maar de Galaxy A71 zal deze populariteit voor dit jaar gaan overnemen.

Inmiddels kennen wij ook al de Galaxy A10e en de Galaxy A20e. Enkel dit laatste model is ook in Nederland leverbaar. De Galaxy S10e is ook nog recentelijk gelanceerd, maar deze heeft nog niet de verwachting weten te maken die Samsung zelf had over deze smartphone. De toevoeging van de letter ‘e’ in de serie kan dan daarom ook weer op zijn terugkeer zijn. Of de Galaxy A70e daadwerkelijk zal verschijnen blijft dan nog maar even de vraag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De Google Pixel 5 heeft zich mogelijk al laten zien in renders.

Hier zien wij mogelijk al de Google Pixel 5

Volgend bericht
Huawei logo

Huawei en Honor houden alsnog een persconferentie op 24 februari

Gerelateerde berichten
Total
1
Share