Het MWC moet het dit jaar mogelijk zonder Samsung doen.

Samsung twijfelt of het nog naar het MWC zal gaan

Al eerder kregen wij te horen dat LG hun deelname aan het MWC heeft afgezegd. Samsung lijkt nu ook sterk te twijfelen of het nog zal deelnemen aan het MWC voor dit jaar. Het hardnekkige coronavirus is hierin de grote boosdoener. De Zuid-Koreanen hebben zelf nog niet gereageerd op het bericht, maar ingewijden weten dit inmiddels wel te melden.

Andere fabrikanten

Een grote afwezige voor dit jaar in in ieder geval LG. Voor dit jaar had LG de lancering van hun nieuwe vlaggenschip gepland staan. Naast LG heeft Ericsson inmiddels ook te kennen gegeven dat ze niet aanwezig zullen zij op het MWC. Deze partij maakt wellicht geen smartphones, maar het is wel verantwoordelijk voor de opbouw, ontwikkeling en onderhoud van bestaande GSM-netwerken.

Eerder gaf ZTE aan dat het geen reden zag om het MWC af te zeggen. De fabrikant is inderdaad wel aanwezig op de beurs, maar hun plannen zijn wel gewijzigd. Zo zijn de persconferenties door de fabrikant afgezegd. De aanwezigheid van ZTE zal daarnaast een stuk kleiner zijn. De vierde speler in dit verhaal lijkt nu Samsung te worden, al is het nog niet duidelijk of Samsung mogelijk hun aanwezigheid inperkt.

Samsung de vierde afwezige?

Volgens bronnen binnen Samsung twijfelt de fabrikant op dit moment nog of het wil deelnemen aan het MWC. Het coronavirus is de enige reden waarom de fabrikant zijn deelname wil intrekken. Enkele werknemers vanuit Amerika en Zuid-Korea hebben al te kennen gegeven dat ze hun vluchten willen annuleren vanwege het besmettelijke virus. Op het moment van schrijven heeft Samsung zich nog niet uitgeschreven van het MWC. Binnen nu en een week zullen wij hier ongetwijfeld meer over gaan horen.

Klap in het gezicht

Wanneer Samsung zich werkelijk terug zal trekken van het MWC is dit echt een klap in het gezicht voor de organisatie. De stand van de Zuid-Koreanen is simpelweg de grootste en meest bezochte stand op de beurs. Het was de bedoeling dat de Galaxy S20-serie hun publieke debuut zouden maken. Mogelijk kiest Samsung er alsnog voor om aanwezig te zijn op de beurs, echter dan meer op een ingetogen manier.

Normaal gebruikt Samsung juist ook deze beurs om achter de gordijnen met belangrijke partners te spreken. Zo worden de laatste ontwikkelingen gedeeld en kunnen er afspraken gemaakt worden voor het lopende jaar. Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze afspraken sowieso vervallen. De stand zal dan een stuk minder uitbundig worden in vergelijking van wat wij normaal gewend zijn. Je kunt de aanwezigheid van Samsung dan gerust vergelijken met die van ZTE.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.