Op 6 september wordt de Galaxy Fold opnieuw gelanceerd

Samsung toont eerste glimpen van de opvouwbare smartphone

Tijdens de Samsung Developers Conference heeft Samsung voor het eerst hun opvouwbare smartphone getoond. Het is voor het eerst dat de fabrikant met de eerste beelden naar buiten komt. Of het prototype ook representatief is voor de werkelijke productieversie blijft echter nog maar de vraag. Veel informatie gaf Samsung helaas niet vrij.

Sneak preview

Tijdens de SDC werden er veel nieuwe zaken gepresenteerd. De opvouwbare smartphone was onderdeel van van deze conferentie. Veel informatie gaf de fabrikant echter niet. De sneak preview van de smartphone geeft echter wel een goed beeld hoever Samsung momenteel is met de ontwikkeling en hoe de fabrikant hier tegen aan kijkt. Het is logisch dat de fabrikant nog weinig informatie prijsgeeft tijdens de eerste sneak preview. Veel andere fabrikanten kunnen last-minute nog hun ontwerp of hardware aanpassen op basis van de informatie van Samsung.

Wel is inmiddels duidelijk dat de fabrikant de getoonde variant heeft uitgerust met het zogenoemde Infinity Flex Display. Uit de presenatie kon wel worden opgemaakt dat deze opvouwbare smartphone een stuk compacter zal gaan worden in vergelijking met menig andere huidige smartphone. Wanneer de smartphone geopend wordt is er de beschikking over een 7.3 inch touchscreen. Aan de voorzijde is er een compacte en meer bescheiden 4.8 inch touchscreen beschikbaar. Dit laatste formaat blijft echter een schatting op basis van de eerste informatie.

Unpacked event

Traditioneel lanceert Samsung tijdens het Unpacked Event hun nieuwe generatie smartphones. Dit evenement wordt vlak voor het Mobile World Congress gehouden. Deze beurs wordt eind februari georganiseerd. Het is goed mogelijk dat Samsung ditmaal kiest voor de CES in Las Vegas welke in januari wordt gehouden. Wanneer de eerste opvouwbare smartphone dus werkelijk wordt gelanceerd is nog onbekend. De fabrikant gaf zelf hier ook nog geen informatie over.

One UI interface

Tijdens de SDC kondigde Samsung ook een nieuwe userinterface aan. De interface zal vanaf volgend jaar beschikbaar gaan komen. Daarnaast zullen enkele andere bestaande smartphones de update gaan krijgen naar deze nieuwe userinterface. gebruikers van de Galaxy S9, Galaxy S9+ en de Galaxy Note 9 kunnen bijvoorbeeld de update verwachten. One UI is een stuk eenvoudiger in gebruik en is minimalistischer. One UI moet de huidige TouchWiz interface gaan vervangen.

De nieuwe interface is sterk gefocust op multi-tasking middels verschillende vensters. Zo wordt het mogelijk om op een grotere beeldscherm meerdere applicaties boven, naast of over elkaar heen te openen in vensters, zoals dit ook op computers gedaan kan worden. Uiteraard is de nieuwe userinterface ook meer gericht op de opvouwbare smartphone en hierdoor wordt het breder inzetbaar voor de fabrikant.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.