Samsung test eerste Android Go-smartphone ook in Europa

Goed ingelichte bronnen melden dat Samsung momenteel hun eerste Android Go smartphone uitgebreid aan het testen is. Doorgaans worden deze smartphones enkel verkocht in opkomende landen zoals India of Pakistan. De bron meldt echter dat de smartphone momenteel ook getest wordt in Europa. Hiermee doet Samsung ons vermoeden dat deze smartphone ook naar Europa komt.

Testen in Europa

Onder modelnummer SM-J260F test Samsung momenteel de smartphone in Engeland, Duitsland, Italie, Frankrijk en Polen. Dit zijn doorgaans niet de martken waar juist een Android Go smartphone uitermate voor geschikt is. Samsung heeft voor dit model wel enkele wijzigingen doorgevoerd om zo ook de kosten te drukken. De nieuwe low-budget smartphone gaat werken onder een aangepaste versie van de bekende TouchWiz-interface. Onder de naam Samsung Experience zullen hier dan aangepaste applicaties op terug te vinden zijn. Ook de processor is mogelijk aangepast aangezien er minder rekenkracht gevraagd wordt vanuit Android Go. Het besturingssysteem draait momenteel enkel op 512 MB of 1 GB werkgeheugen, dus ook deze Android Go-smartphone van Samsung zal dit aan boord hebben. Veel is er nog niet bekend over de smartphone, maar wellicht toont Samsung dit model op de IFA die beginseptember is georganiseerd. Of deze smartphone dan ook naar Nederland komt bljft nog even de vraag.

Android Go

Steeds meer fabrikanten experimenteren met Android Go. Dit besturingssysteem is feitelijk een kaalgeplukte versie van Android 8.1. Zo verbruikt het besturingssysteem minder data en heeft een aangepaste browser om zo afbeeldingen beter te comprimeren. Hierdoor is de belasting op de smartphone ook een stuk kleiner. Aangezien in ontwikkelingsladen mobiele data nog in opkomst is, en ook nog als luxe wordt gezien, is Android Go juist een uitkomst. Veel fabrikanten zetten hier dan ook goed op in. Alcatel heeft recentelijk al een dergelijke smartphone op de markt gebracht en ook Motorola werkt mogelijk aan een dergelijke smartphone met Android Go. Het was dan ook bijna ondenkbaar dat Samsung hierin niet mee zou gaan.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Eén reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.