Vorige maand begon Apple, als reactie op recente lekken, juridische brieven te sturen naar enkele Chinese tipsters en zelfs ontwerper Concept Creator . Nu heeft Samsung besloten dat het tijd is om productlekken ook serieus te nemen.

Samsung stuurt waarschuwingen naar lekkende bronnen

Vorige maand begon Apple, als reactie op recente lekken, juridische brieven te sturen naar enkele Chinese tipsters en zelfs ontwerper Concept Creator . Nu heeft Samsung besloten dat het tijd is om productlekken ook serieus te nemen.

Niet blij met lekken

Opmerkelijke leaker Max Jambor  heeft op Twitter gewaarschuwd dat Samsung gelekte afbeeldingen en video’s van niet-uitgebrachte producten auteursrechtelijk gaat aanvallen in een poging ze van internet te verwijderen. Ter referentie: in de afgelopen twee weken zijn de Galaxy Z Fold 3, Z Flip 3, Buds 2, Watch 4 en Watch 4 Classic van Samsung allemaal volledig uitgelekt.

Een video met recent gelekte  Galaxy Z Flip 3 renders is al verwijderd als reactie op een auteursrechtclaim van Samsung. Andere gelekte persbeelden zullen de komende dagen verdwijnen, aldus Jambor . Cruciaal is dat Samsung zich momenteel richt op de oorspronkelijke lekbronnen, vermoedelijk om te voorkomen dat soortgelijke dingen in de toekomst opnieuw gebeuren. Dat betekent dat de media die erover rapporteren duidelijk zijn.

Collega-leaker Evan Blass bevestigde de geruchten uren later indirect in een tweet, waarbij hij suggereerde dat hij berichten zou verwijderen die Samsung-materiaal bevatten. Zijn recente 360-graden GIF’s van de Galaxy Watch 4 Classic , Galaxy Buds 2 en Galaxy Z Flip 3 zijn sindsdien verwijderd. 

Publicaties op deze website

Hoewel we niet veel in detail kunnen treden, kan het nog verder escaleren. GSMNieuws heeft van Jambor te horen gekregen dat Samsung verschillende benaderingen overweegt om toekomstige lekken van persactiva te voorkomen. Dit kan inhouden dat er juridische stappen worden ondernomen tegen publicaties, aangezien de gelekte renders intellectueel eigendom zijn van het bedrijf. Alleen de tijd zal leren of de acties van Samsung het gewenste effect hebben.

Galaxy Unpacked- evenementen kunnen een stuk spannender worden omdat ze ons onze eerste echte blik op apparaten kunnen bieden. De laatste keer dat dat gebeurde was begin 2019, toen Samsung met succes alle Galaxy Fold- lekken stopte . 

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.