Samsung overweegt de verkoop van de Galaxy S10 en Galaxy Note 10 stop te zetten.

Samsung stopt mogelijk de verkoop van de Galaxy S10 en Note 10

Samsung heeft het in het eerste halfjaar niet erg goed gedaan. De verkoop van hun smartphones is flink teruggelopen. Dit alles kan natuurlijk direct gekoppeld worden an de wereldwijde pandemie. Volgens bronnen is er echter wel meer aan de hand. De huidige Galaxy S20-serie presteert ondermaats. Om de verkoop wat op te stuwen overweegt de fabrikant om de Galaxy S10-serie en Galaxy Note 10 uit de prijslijsten te schrappen.

Lage verkopen

Volgens een recent rapport heeft Huawei, wonderlijk genoeg, in het tweede kwartaal meer smartphones verkocht in vergelijking met Samsung. Het is een resultaat die niet snel verwacht werd, omdat de Chinese fabrikant in Amerika een volledige ban kent. Daarentegen komt de economie in China weer op gang. Hier presteert Huawei juist weer het beste. De verkopen van Samsung zakte met 30% in ten opzichte van een jaar eerder. Het is juist Apple die hun verkopen wel weer explosief zag stijgen in China. Hier steeg de verkoop juist met 32% ten opzichte van een jaar eerder.

Het zijn juist deze cijfers die Samsung achter zijn oren heeft doen krabben. De oorzaak kan mogelijk echter nog op een ander vlak gevonden worden volgens kenners.

Samsung Galaxy S20 presteert slecht

De verkopen van de Galaxy S20 zijn erg slecht. De smartphone biedt niet datgene waar consumenten naar op zoek zijn. Daarnaast is de verkoopprijs van de Galaxy S20 simpelweg te hoog. Een alternatief is dan snel gevonden bij andere fabrikanten. Samsung heeft echter ook geen moeite gedaan om de verkopen tot op heden verder op te stuwen. Op dit moment van schrijven kun je nog gewoon de Galaxy S10 of Galaxy Note 10 aanschaffen. Deze smartphones zijn juist wel weer betaalbaar. Hierdoor wordt de nieuwste serie verder in de verdrukking geholpen.

Vanwege deze slechte prestaties van de Galaxy S20 worden er mogelijk nieuwe drastische maatregelen genomen. Hierover heeft de top van de fabrikant inmiddels uitvoerig over vergaderd.

Galaxy S10 uit de prijslijst

Volgens bronnen wil Samsung de huidige Galaxy S10-serie en de Galaxy Note 10 compleet uit de prijslijsten verwijderen. De verkoop van dit model stopt dan dus. Hierdoor worden consumenten geforceerd om voor het duurdere model te kiezen. Het verwijderen van modellen gaat echter nog verder volgens deze zelfde bron. De Galaxy Note 10 moet het veld ruimen om de aankomende Galaxy Note 20 wat ademruimte te geven in de verkoop. De huidige Galaxy Fold zou daarnaast een kort bestaan vieren. De Galaxy Z Fold 2 staat op de vooravond van lancering en het is juist dit model waar Samsung graag zijn aandacht op wil vestigen.

Kort gezegd wil de fabrikant alle ‘oudere’ modellen uit de verkoop halen. Enkel met deze stap kan het assortiment weer overzichtelijk gemaakt worden en kan men zich richten op de verkoop van de huidige en aankomende serie. De hogere prijsstelling lijkt ze echter niet te deren. Volgens recente geruchten zal de prijs van de Galaxy Note 20 gelijkwaardig zijn aan die van het oude model. Op dat vlak blijft men wel eigenwijs.

Aanbiedingen

Met dit gerucht is het goed mogelijk dat de Galaxy S10-serie en de Galaxy Note 10 in afzienbare tijd in de uitverkoop zal gaan. Ze willen immers wel hun voorraad uitverkopen. In de aankomende periode kunnen wij hier dus nog wel een laatste en grote verschuiving zien alvorens we definitief afscheid moeten nemen van de krachtige Galaxy S10-serie. Tot die tijd moet je nu zeker jouw kans pakken voordat het model plotseling niet meer leverbaar is.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.