Dowoo Insis wordt exclusief leverancier van Samsung voor opvouwbare glaspanelen.

Samsung sluit exclusieve deal voor Ultra Thin Glass

Samsung heeft een exclusieve deal getekend met Dowoo Insis voor hun opvouwbare smartphones. Deze fabrikant zal op hun beurt Ultra Thin Glass exclusief produceren voor Samsung. Als onderdeel van het contract zal de smartphonegigant flink wat geld investeren in Dowoo Insis om onder andere de productie verder op te kunnen schroeven.

Productie

Momenteel is Dowoo Insis in staat om flexibele glaspanelen te produceren van 100µm dik. Volgens bronnen heeft het bedrijf inmiddels ook prototypes klaarliggen van glaspanelen van slechts 30µm dikte. Dit is dan weer op zijn beurt dunner dan een mensenhaar. Momenteel kan de fabrikant ongeveer 500.000 van deze panelen maandelijks produceren. Samsung heeft inmiddels ingezien dat deze glaspanelen een stuk sterker zijn en toch enorm flexibel. Ze zijn daarnaast een stuk beter bestand tegen krassen.

Vanuit Samsung Venture Investment zal Dowoo Insis een flink bedrag ontvangen om verder te investeren in de fabrieken in Korea. Daarnaast is de verwachting dat er ook fabrieken in Vietnam opgezet zullen worden. Deze investering is volgens velen gedaan omdat Samsung een deal heeft gesloten voor de langere termijn.

Verkoopverwachting

Samsung verwacht zelf dat ze volgend jaar tussen de 5 tot 6 miljoen opvouwbare smartphones zullen verkopen. Momenteel kan Dowoo Insis deze vraag nog wel aan. Als de aantallen echter snel oplopen zullen de productiecapaciteiten snel achter raken. Een investering is dus wel noodzakelijk om de groeiende vraag naar opvouwbare schermen te kunnen bijbenen.

Het is dan ook de verwachting vanuit Samsung dat de opvouwbare smartphone in de komende jaren zijn toevlucht zal nemen in verkoopaantallen. Innovatie is hierin uiteraard belangrijk en met de exclusieve deal heeft Samsung ook een stukje intellectueel eigendom veiliggesteld voor concurrentie. Fabrikanten zoals Huawei en Apple zullen nu elders hun schermen moeten inkopen.

Wanneer wij de eerste schermen vanuit Dowoo Insis kunnen verwachten is nog niet bekend. Het is uiteraard goed mogelijk dat de Galaxy Fold 2 al de eerste smartphone zal worden die de beschikking krijgt over een UTG-scherm. Dit beloofd dan, als je kijkt naar de kwaliteit van het scherm, al veel goeds.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.