Het MWC moet het dit jaar mogelijk zonder Samsung doen.

Samsung schrapt de Galaxy J-serie en komt met de Galaxy M-serie

Ook Samsung merkt de hete adem in de nek van onder andere Huawei. Voor deze fabrikant is het dan ook noodzakelijk om hun mobiele divisie eens grondig te reorganiseren. In de aankomende jaren zal Samsung langzaam beginnen met de transformatie. Dit betekent dat wij langzaam afscheid gaan nemen van de Galaxy J-serie en de Galaxy M-serie zullen verwelkomen.

Strategie

De nieuwe strategie moet Samsung weer herkenbaar op de markt maken. het moet voor de consument ook een stuk helderder worden. In de afgelopen jaren bracht de fabrikant veel smartphones op de markt, maar het was nooit echt duidelijk welk model je nu moest hebben als je een betaalbare Samsung wenst. Langzaam zal Samsung afscheid gaan nemen van de bestaande Galaxy J-serie. De bestaande Galaxy A-serie zal de plek gaan innemen. Deze laatste serie werd in de afgelopen jaren al steeds meer premium en het lijkt er nu ook op dat de Galaxy A-serie de gulden middenweg gaat worden. Onder aan de ladder moet de Galaxy M-serie de betaalbare smartphones beschikbaar gaan stellen.

Galaxy M

Al eerder heeft Samsung de Galaxy M op de markt gebracht. Hiervoor moeten wij wel terug naar het jaar 2012. Hierna was de serie echter weer snel van de markt. Als onderdeel van de opleving van deze serie zal het nu de bestaande Galaxy On-serie gaan vervangen in onder andere China en India. Vooral in deze landen wordt de bestaande Galaxy J-serie goed verkocht. Ook in Nederland doet de huidige serie het overigens niet onverdienstelijk. het is wel duidelijk dat de missie van de Galaxy M-serie beduidend anders zal gaan worden. Met deze modellen gaat Samsung vooral om kwantiteit om zo de verkopen hoog te houden. Volgens bronnen zal Samsung hier dan ook amper iets aan verdienen. Vooral de nieuwe positionering van de Galaxy A-serie en de nieuwe high-end smartphones moeten het geld in de lade gaan brengen.

12 maanden

Het omzetten van de naamgeving en repositioneren van het merk op de mobiele markt neemt wel even wat tijd in beslag. Toch moet de transformatie in slechts 12 maanden zijn afgerond. Daarnaast worden ook de meer premium series verwacht onder de Galaxy R-serie en Galaxy P-serie. Met het opnieuw rangschikken van de verschillende series wil Samsung in ieder geval zijn leidende positie behouden. De hete adem in de nek was dus goed merkbaar. Het is de vraag of de fabrikant net op tijd is voor deze omzetting. In de aankomende 12 maanden zullen wij dit gaan merken en zullen de verkoopcijfers uiteindelijk de werkelijke uitslag geven. Wij wachten in spanning af.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.