Samsung patenteert drievoudig opvouwbare smartphone

Samsung patenteert een drievoudig opvouwbare smartphone.

Samsung werkt aan een drievoudig opvouwbare telefoon. Volgens een nieuw patent ingediend bij de World Intellectual Property Organization heeft het bedrijf inderdaad plannen voor een dergelijk apparaat. Het patent werd in november 2020 ingediend en werd gisteren, op 3 juni, gepubliceerd. Het nieuwe opvouwbare concept van Samsung ziet er echt indrukwekkend uit. Op de patentfoto’s zien we een apparaat met een enkel display dat op twee plaatsen kan worden opgevouwen. Er zijn geen afmetingen van het apparaat op de foto, maar we kunnen suggereren dat het in open positie ongeveer even groot zal zijn als de huidige Galaxy Z Fold 2.

Scharnieren

Om het scherm op twee plaatsen te laten vouwen, zijn op de foto’s twee scharnieren te zien. Een van de scharnieren klapt naar binnen, zoals bij de Galaxy Z Fold 2 en de Galaxy Z Flip- modellen die we hebben leren kennen, terwijl het andere scharnier naar buiten klapt. Dit doet ons denken aan de Huawei Mate XS , die een naar buiten gevouwen display gebruikte om de noodzaak om een ​​extra buitenste display toe te voegen, zoals die op de huidige Galaxy Fold 2 te vinden is, overbodig.

Het opvouwbare paneel is opgedeeld in drie even grote vlakken die met elkaar verbonden zijn door de twee scharnieren. Het scherm ziet er ook uit alsof het zeer kleine randen heeft, met een geperforeerde selfie-camera in de rechterbovenhoek van het scherm. Er lijkt nog een camera te zijn met enkele sensoren achter een van de scharniermechanismen van het scherm, die zullen worden gebruikt wanneer het vouwmechanisme volledig is gesloten en de telefoon zich in de normale smartphonemodus bevindt.

Achterzijde smartphone

De achterkant van de telefoon onthult ook enkele interessante ontwerpkenmerken. We noemden zojuist de camera en sensoren die op een van de scharnieren zitten, en aan de achterkant kunnen we zien dat dit zo is gemaakt dat het deel van het scherm dat een buitenste scherm wordt wanneer het naar buiten wordt gevouwen, samen met dit tweede scharnier zit, waardoor de behoefte aan een andere punch-hole camera. Dit herinnert ons nogmaals aan het slimme gebruik van camera’s op de Huawei Mate XS.

Op de achterkant zien we ook een drievoudig camerasysteem. Aan de zijkant van het scherm bevindt zich een luidsprekergrill en een USB-C-poort. De patentafbeeldingen suggereren dat de scharnieren van het scherm in elke gewenste hoek kunnen worden aangepast. Het opvouwbare conceptapparaat kan ook worden ingesteld in desktopweergave, waardoor de DeX-modus wordt ingeschakeld, die een desktop-achtige ervaring naar de telefoon/tablet brengt. Het middelste deel van de achterkant van de telefoon heeft ook omgekeerd draadloos opladen , zoals een oordopjeshoes wordt weergegeven in de patentfoto’s die er bovenop worden opgeladen.

Heeft dit een kans van slagen?

Maar wat is het nut van dit concept? Welnu, door het scherm driemaal op te vouwen, kun je een opvouwbare telefoon hebben die zijn schermgrootte nog meer uitbreidt vanuit de opgevouwen positie. De mogelijkheden die dit ontwerp met zich meebrengt zijn enorm. Je zou een normale smartphone-ervaring in zakformaat kunnen hebben wanneer deze is opgevouwen, je kunt slechts één deel van het scherm uitvouwen voor een mini-tablet, zoals 4:3 of 1:1 beeldverhouding-ervaring wanneer je onderweg bent, of je kunt alle drie uitvouwen scharnieren voor een enorme 16:9-ervaring, perfect voor entertainment en werk.

Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat er enkele nadelen zullen zijn, zoals het feit dat dit drievoudig opvouwbare ontwerp de dikte van de telefoon nog meer zal vergroten, maar laten we eens kijken of Samsung zelfs van plan is zo’n apparaat uit te brengen, of dit is slechts een idee ze werken aan. Dit ontwerp zou zijn debuut kunnen maken op de geruchten Samsung Galaxy Z Fold Tab die naar verluidt in 2022 zal verschijnen. Daarna zou het ontwerp zijn weg kunnen vinden in een vergelijkbare opvouwbare smartphone met patent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Samsung Galaxy A03s in beeld gelekt.

Samsung Galaxy A03s renders en specificaties gelekt

Volgend bericht

Apple iOS 15 os officieel. Hierbij alle nieuwe functies op een rij.

iOS 15 is officieel: alle nieuwe functies

Gerelateerde berichten

Total
1
Share