Samsung opent grootste smartphonefabriek ter wereld

Het gaat al tijden goed met Samsung en met de opening van de grootste fabriek van smartphones bevestigd dit alles nog eens. Met de opening van deze fabriek hoopt de fabrikant zijn eigen doelstellingen te kunnen behalen in de aankomende vijf jaar. Samsung heeft grotse plannen en hiervoor is dus ook serieuze uitbreiding nodig op de bestaande capaciteit. De opening van de fabriek in India is een onderdeel van deze expansie.

Fabriek

De nieuwe productiehal heeft een oppervlakte van 35 hectare, oftewel 141000 vierkante meter. De nieuwe fabriek is een onderdeel van de 700 miljoen dollar tellende expansie van de productie. Het is echter geen compleet nieuwe fabriek. Al eerder werden er in deze fabriek televisies en koelkasten gefabriceerd en sinds 2007 worden hier ook al smartphones geproduceerd. India is een favoriete plek van Samsung. Bij een andere fabriek in Zuid-India worden jaarlijks al 67 miljoen smartphones geproduceerd. Met de uitbreiding van de fabriek in Noida wil Samsung de productie verdubbelen. Hiervoor heeft Samsung wel ruim 5.000 nieuwe werknemers nodig om deze productiedoelstelling te kunnen behalen.

Productie

De fabrikant heeft als doelstelling om jaarlijks 120 miljoen smartphones te produceren. De uitbreiding van de fabriek was dus essentieel om deze lange termijn doelstelling te kunnen behalen. De productie van deze 120 miljoen smartphones moet binnen nu en drie jaar behaald gaan worden aldus Samsung. In een verklaring laat de fabrikant weten dat de fabriek hiermee reageert op de groeiende vraag naar smartphones in India. Op dit moment bezit Samsung nog de eerste plek als het gaat om de verkopen, maar Chinese fabrikanten halen snel meer marktaandeel. Met het opschroeven van de productie wil Samsung op korte termijn ook de kosten van een smartphone drukken. Hiermee worden smartphones in theorie goedkoper. Voornamelijk ook omdat de productie in India zelf plaatsvind, de markt waar Samsung ook de smartphones voor gaat produceren. Hiermee omzeilt de fabrikant mogelijk importheffingen op de smartphones.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.