Samsung lanceert onverwachts de Galaxy Z Flip 5G

Samsung heeft onverwachts de Galaxy Z Flip 5G gelanceerd.

De Galaxy Z Flip 5G hadden wij eigenlijk pas op 5 augustus verwacht. Toch heeft de gigant besloten om dit model eerder te lanceren. Op deze manier blijft er meer aandacht over voor de overige lanceringen op de eerder genoemde datum. Dat Samsung dit model heeft gekozen voor een vervroegde lancering is logisch. Het is feitelijk een lichte upgrade van een bestaand model. Vooral de ondersteuning 5G is een nieuwe belangrijke feature.

Upgrade naar Galaxy Z Flip 5G waard?

Wanneer je al de trotse bezitter bent van de Galaxy Z Flip moet je even goed achter je oren krabben of het de upgrade waard is. In onze ogen is de ondersteuning van 5G momenteel nog niets extra’s waard. We moeten er uiteraard rekening mee houden dat deze nieuwe netwerkstandaard wel spoedig gelanceerd zal worden. Het is dan ook enkel deze extra feature die het interessant maakt. De Galaxy Z Flip 5G wordt geleverd met de Snapdragon 865 Plus chipset. Deze chipset heeft standaard een 5G-antenne aan boord. Het ‘standaard’ model beschikt over de Snapdragon 855 Plus chipset. Beide modellen bieden dus nagenoeg dezelfde rekenkracht. Je kunt je dus afvragen of de upgrade naar deze 5G-versie het waard is. Je betaald er immers ook meer voor.

Specificaties

Over de specificaties van deze smartphone kunnen wij helder zijn. Er zijn verder geen verschillen op te merken in de schermgroottes of andere randzaken. Hierdoor kun je al wel een goed beeld krijgen wat deze smartphone te bieden heeft. Wanneer je serieus op zoek bent naar een dergelijke smartphone heb je dus nu ook het voordeel dat je op zoek kunt gaan naar klantbeoordelingen. Je kunt alle originele specificaties nog eens nalezen op de pagina van de standaard Galaxy Z Flip.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy Z Flip 5G is, zoals verwacht, een stukje duurder ten opzichte van het reguliere model. De Europese prijs is nog niet bekend, maar je moet rekening houden met een meerprijs van tussen de € 50,= tot € 100,=. Het is echter de vraag of dit model daadwerkelijk naar Nederland komt. Hier kon Samsung helaas nog geen antwoord op geven. De opvouwbare smartphone komt in een tweetal kleuren, namelijk Mystic Gray en Mystic Bronze. De leveringen zullen vanaf 7 augustus plaatsvinden.

Gek genoeg heeft men ook besloten om de levering wat kaler uit te voeren. Zo wordt deze Galaxy Z Flip 5G geleverd zonder de Clear Cover en zonder usb-connector. De exacte reden hiervoor is helaas niet bekend, maar het heeft ongetwijfeld te maken met het drukken van de verkoopprijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De Galaxy Z Fold 2 beschikt over een andere scharniertechniek.

Mogelijk is de Samsung Galaxy Z Fold 2 onderweg

Volgend bericht

Vanaf 28 juli kunnen klanten van T-Mobile en KPN ook gebruik maken van 5G.

T-Mobile en KPN gooien 5G-netwerk volgende week open

Gerelateerde berichten

Total
0
Share