Samsung lanceert de spectaculaire Galaxy A80

Na veel speculaties heeft Samsung eindelijk de Galaxy A80 gelanceerd. Het model werd eerder genoemd als de Galaxy A90, maar al eerder werd de juiste naam genaamd in andere geruchten. In ieder geval beschikt het model over een roterende camera aan de bovenzijde met een maximale resolutie van 48 megapixels. Ondanks de leuke specificaties valt de adviesprijs gelukkig nog mee.

Camera

Het meest opvallende aan deze Galaxy A80 is de roterende camera. Deze wordt zichtbaar wanneer je het bovenste gedeelte achter het scherm naar boven schuift. De hoofdcamera beschikt over maar liefst een 48 megapixels sensor. Deze camera wordt ondersteund door een 8 megapixels groothoeklens en nog eens door een 3D dieptesensor.

Het unieke van deze camera is dat deze dus kan roteren. De camera kan naar voren als naar achteren gericht zijn. Hierdoor krijg je dezelfde kwaliteit foto’s bij een selfie als wanneer je een standaard foto maakt.

Hardware

Omdat geen vaste frontcamera aanwezig is, heeft het 6,7″-scherm geen inkeping of gat voor de camera. Het scherm heeft een maximale resolutie van 2400 x 1080 pixels. Je kunt bij de Galaxy A80 daarnaast rekenen op een in-display vingerafdrukscanner. De processor is een octacore Qualcomm Snapdragon SM7150 met een kloksnelheid van 2,2GHz voor twee krachtige en 1,7GHz voor zes minder krachtige cores. Samsung voorziet het toestel van 8GB ram en 128GB opslag. Deze laatste opslag is helaas niet verder uit te breiden.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Galaxy A80 zal half mei beschikbaar gaan komen. Hij komt beschikbaar in de kleuren zwart, wit en goud. De adviesprijs van het model ligt op € 649,-. Gezien de specificaties is dit een prima prijs voor een dergelijk toestel.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.