De Galaxy S20 FE komt in verschillende opvallende kleuren.

Samsung lanceert de kleurrijke Galaxy S20 FE

Samsung heeft vandaag de Galaxy S20 FE officieel gelanceerd. De smartphone kenmerkt zich onder meer door de vriendelijke prijs en de vele beschikbare felle kleuren. Hierdoor springt het model toch weer op zijn eigen manier boven de rest uit. Het is dan ook hoog tijd om de smartphone eens goed te bespreken.

Uniek jasje

Je kunt alles over de Galaxy S20 FE zeggen, maar in zekere zin is het model toch wel weer uniek te noemen. Met deze smartphone wil Samsung een brede groep eigenzinnige smartphonebezitters zien te benaderen. Dit wordt onder meer bereikt door de Galaxy S20 FE beschikbaar te stellen in verschillende ‘unieke jasjes’. Je kunt hem krijgen in zes verschillende stijlvolle kleuren; Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavender, Cloud Mint, Cloud Navy en Cloud White. Wij moeten wel opmerken dat de kleuren oranje en wit enkel via Samsung zelf te bestellen zullen zijn. De overige kleuren kunnen overal besteld worden.

Er zal ongetwijfeld een kleur tussen zitten die helemaal aansluit op jouw smaak, want opvallend en mooi zijn ze zeker.

Specificaties Galaxy S20 FE

Aan boord van deze smartphone vinden we een 6,5 inch Super AMOLED-scherm met een 120Hz verversingssnelheid en een maximale resolutie van 2400 x 1080 pixels. Kies je voor de 4G-versie, dan wordt de telefoon aangedreven door de Exynos 990 chipset; de 5G-versie krijgt de Snapdragon 865 processor mee van Qualcomm. Samsung rust de Galaxy S20 Fan Edition uit met een 4500 mAh accu, al krijgt de 4G-versie een 4000 mAh batterij mee. Laden gaat met 15W, maar kan eventueel ook draadloos. Er is 6GB aan werkgeheugen en 128GB of 256GB aan opslagruimte.

De Samsung Galaxy S20 FE verschijnt met een triple-camera; deze biedt een 12 MP hoofdsensor, 12 MP ultrabreedhoek en een 8 MP telefotolens. De front-camera telt 32 megapixel. Dankzij deze telelens aan de achterkant kun je 3x hybrid optisch zoomen en dus zonder al teveel kwaliteitsverlies je onderwerp dichterbij halen. Ook belooft Samsung een goede nachtmodus in de camera en kun je 30x Space Zoom verwachten. Echter is dit digitale zoom, dus dit gaat direct invloed hebben op de fotokwaliteit.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S20 FE is vanaf vandaag te pre-orderen en ligt op 2 oktober in de Nederlandse winkels. Samsung brengt zowel een 4G- als 5G-versie van de smartphone uit, met adviesprijzen van respectievelijk 649 en 749 euro.

Kies je voor de versies met meer werk- en opslaggeheugen, dan betaal je 70 euro meer.

  • Samsung Galaxy S20 FE (4G-versie, 6/128GB): 649 euro
  • Samsung Galaxy S20 FE (4G-versie, 8/256GB): 719 euro
  • Samsung Galaxy S20 FE (5G-versie, 6/128GB): 749 euro
  • Samsung Galaxy S20 FE (5G-versie, 8/256GB): 819 euro
Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.