De Galaxy S9 Active is omgedoopt tot de Xcover FieldPro.

Samsung lanceert de Galaxy Xcover FieldPro

Om maar meteen met de deur in huis te vallen is deze nieuwe Xcover FieldPro een vreemde eend in de bijt te noemen. Of toch niet? Tot op heden waren wij het gewend om van elke Galaxy S-serie ook een ‘Active’ variant te krijgen. Hier is Samsung in 2013 mee begonnen, maar in 2017 plotseling mee gestopt. De langverwachte Galaxy S9 Active was wel gespot, maar kwam nooit. Tot vandaag, want de Galaxy S9 Active is gelanceerd onder de naam Xcover FieldPro.

Stevige smartphones

Samsung heeft sinds jaar en dag al een flink aantal modellen op de markt gebracht die wel tegen een stootje kunnen. Binnen de Galaxy S-serie zagen wij bijvoorbeeld de ‘Active’ terug. Dit was een smartphone met wat steviger glas en met een stevige en stoere behuizing. Voor veel mensen was het dan ook de perfecte high-end smartphone aangezien deze wel tegen een stootje kon. Naast deze ‘Active’ is er sinds enkele jaren ook de Xcover. Deze serie is puur en allen gericht om juist onverwoestbaar te zijn. De specificaties zijn hierbij minder van belang. Toch is de serie erg populair en wint juist steeds meer aan populariteit. Om de Xcover-serie nog beter op de kaar te zetten is vandaag de Xcover FieldPro aan het rijtje toegevoegd.

Xcover FieldPro

De nieuwe Xcover FieldPro voegt eigenlijk drie werelden samen. Zo kun je rekenen op de robuuste vormgeving van de Xcover-serie, de Exynos 9810 processor uit de Galaxy S9 en het scherm uit de Galaxy S8 Active. Voeg dit alles samen en je krijgt dit model.

Zo beschikt de smartphone over een touchscreen met een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels. Voor het design moet je het zeker niet doen. Hier is de smartphone dan ook niet voor gemaakt. De Xcover FieldPro is echter wel gemaakt om in moeilijke omstandigheden gewoon nog te blijven functioneren. Zo kan de smartphone ruim een half uur onder water blijven. Daarnaast is hij bestand tegen extreme temperaturen, stof en vallen van grote hoogtes. Dit zie je ook direct aan het design.

Ditmaal heeft Samsung gekozen voor een 4500 mAh accu welke ook nog eens makkelijk te verwisselen is. Hierdoor kan de smartphone langer op een enkele accu werken. De processor wordt nog eens bijgestaan door een respectabele 4 GB werkgeheugen en is er voor de opslag 64 GB beschikbaar. Gek genoeg wordt de Xcover FieldPro standaard geleverd met Android Oreo. De fabrikant heeft echter al wel aangegeven dat een update naar Android 10 in de planning zit.

Om alle acties goed vast te kunnen leggen beschikt de smartphone over een 12 megapixels camera aan de achterzijde. Aan deze zelfde achterzijde zien wij trouwens ook de vingerafdrukscanner terug. Voor de selfies is er gekozen voor een 8 megapixels camera.

Prijs en beschikbaarheid

Een prijs heeft Samsung helaas nog niet gemeld. De Xcover FieldPro kan ons hier dus nog enorm verrassen. De smartphone zal als eerste in Amerika verschijnen. Of het hierna de oversteek zal maken naar Nederland is nog niet duidelijk. Wij verwachten dit echter wel, aangezien elke ‘Active’ en Xcover smartphone tot op heden ook in Nederland beschikbaar zijn gekomen. Wij zullen dus nog wel even moeten wachten voordat hij er werkelijk is. Wij verwachten zelf dat hij er op zijn vroegst in januari dan zal zijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.