De Galaxy S10 Lite en de Note 10 Lite zijn nu officieel gelanceerd en deze maand nog leverbaar.

Samsung lanceert de Galaxy S10 Lite en Note 10 Lite

Samsung heeft na lang wachten de Galaxy S10 Lite en de Galaxy Note 10 Lite gepresenteerd. Het zijn twee ‘premium’ smartphones, maar dan voor een zeer aantrekkelijke prijs. Met deze stap wil de fabrikant een breder publiek aanspreken. Het is uiteraard ook een slimme stap om de verkoop van smartphones verder op te schroeven. Samsung wil immers nog wel marktleider blijven.

Samsung Galaxy S10 Lite

Ondanks de naam heeft de Galaxy S10 Lite verder weinig verwantschap met de bestaande S10-serie als het gaat om het ontwerp. Zo leent het betaalbare model het scherm van de recent gelanceerde Galaxy A71. Je kunt dus rekenen op een 6.7 inch AMOLED scherm met een punch-hole waarin de 32 megapixels selfiecamera is weggewerkt. Rondom het scherm zijn de bezels wel overal gelijk, waardoor de Galaxy S10 Lite toch een premium uitstraling heeft.

Aan de achterzijde is de nieuwkomer afgewerkt in een glanzende kunststof behuizing. Hier kun je dus wel merken dat er wat goedkopere materialen zijn gebruikt om de prijs te drukken. Wij zien daarnaast de camera aan de achterzijde met een drietal lenzen. Er is veel aandacht besteed aan het camerawerk op de Galaxy S10 Lite. Hierover zegt Samsung zelf het volgende:

‘Bring your photography to the next level’ by creating the ‘ultimate pro-grade camera’ experience for both ‘perfect photos and smooth video’.

Het komt er op neer dat de 48 megapixels hoofdcamera over een verbeterde optische beeldstabilisatie beschikt. De fabrikant heeft dit de naam Super Steady OIS gegeven. Wanneer je deze functie combineert met de Super Steady Mode garandeert Samsung een overweldigende ervaring van trilvrije video’s en haarscherpe foto’s. De overige camera’s zijn een 5 megapixels macrolens en een 12 megapixels ultrabreedhoeklens.

De Galaxy S10 Lite wordt geleverd met de Snapdragon 855 chipset. Standaard heb je 128 GB opslag tot je beschikking, maar dit kan eventueel uitgebreid worden. Er zullen modellen beschikbaar komen waarbij je de keuze hebt uit 6 GB werkgeheugen of 8 GB werkgeheugen. Zoals wij al verwachten hadden wordt de smartphone standaard geleverd met Android 10 en beschikt het model over een immense accu van maar liefst 4500 mAh.

Samsung Galaxy Note 10 Lite

Op het oog lijkt de nieuwe Galaxy Note 10 Lite erg veel op het eerder beschreven model. In essentie klopt dit ook wel, maar onderhuids zijn de verschillen weer enorm. Zo beschikt dit model over de befaamde S Pen. Hierdoor is de aansturing van de Note 10 Lite ook op afstand een fluitje van een cent. Daarnaast kun je de S Pen ook gebruiken voor de aansturing op het scherm.

Onderhuids heeft men bij dit model gekozen voor Samsung’s eigen Exynos 9810 chipset. Deze chipset hebben wij al eerder zien terugkomen in bijvoorbeeld de Galaxy S9. De Note 10 Lite wordt standaard geleverd met 128 GB opslag en voor het werkgeheugen is er keuze uit een versie met 6 GB RAM of 8 GB RAM.

Aan de achterzijde heeft de fabrikant de keuze gemaakt om het camerawerk iets aan te passen op dit model. Bij de Note 10 Lite kunnen wij ook rekenen op een drietal camera’s en enkel de 12 megapixels ultrabreedhoeklens is de enige overeenkomst. Voor de rest kun je rekenen op een 12 megapixels telefotolens met 2x optische zoom. De hoofdcamera is ook een 12 megapixels camera die door middel van slimme software nog steeds uitstekende foto’s kan aanleveren.

Prijs en beschikbaarheid

Je zult er misschien wat vreemd van opkijken, maar de adviesprijs voor de Galaxy S10 Lite ligt wat hoger ten opzichte van de Note 10 Lite. Dit komt mede doordat de eerstgenoemde over een krachtigere en nieuwe processor beschikt. Zo krijgt de Galaxy S10 Lite aan adviesprijs mee van € 649,=. Voor een bedrag van € 599,= kun je de trotse bezitter zijn van de Note 10 Lite. Beide modellen moeten deze maand nog in de winkels te krijgen zijn. Bij de S10 Lite is er nog de keuze uit de kleuren wit, zwart en blauw. Bij de Note 10 Lite is het beperkt tot een tweetal kleuren; zwart en aura glow.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.