Samsung lanceert de Galaxy Note 20 en Galaxy Z Fold 2

Zowel de Galaxy Note 20 serie als de Galaxy Z Fold 2 hebben hun wereldpremiere meegemaakt.

Na maanden van geruchten heeft Samsung eindelijk de Galaxy Note 20 en de Galaxy Z Fold 2 gelanceerd. Beide modellen markeren een nieuw hoogtepunt van de hedendaagse smartphone. Alle techniek die momenteel beschikbaar is lijkt verwerkt te zijn in de smartphones. Waar de Note-serie tot voorkort als het absolute premium-model fungeerde lijkt nu de opvouwbare variant deze rol op zich te nemen.

Galaxy Note 20

De Galaxy Note 20 Ultra 5G beschikt over een 5g-modem en antennes voor zowel netwerken op hoge als lage frequenties. Het toestel heeft dus ook ondersteuning voor mmWave, al zijn er in Nederland en België nog geen netwerken die daar gebruik van maken. Samsung levert de Note 20 Ultra wederom met een S Pen en de vertraging tussen aanrakingen en acties op het scherm is nu 9ms volgens de fabrikant. Bij de Note 10+ was dat nog 42ms.

De Galaxy Note 20 Ultra heeft een 6,9″-oledscherm met een 20:9-verhouding en dunne randen. Het scherm krult over de randen heen, waardoor de schermranden nog dunner lijken. De maximale resolutie is 3200×1440 pixels en het scherm heeft een verversingssnelheid tot 120Hz. Net als bij de S20 Ultra werkt dat niet in combinatie met de hoogste resolutie.

Het camera-eiland aan de achterkant herbergt een vergelijkbare camera-set-up als die van de S20 Ultra, maar zonder dieptesensor. De 108Mp-sensor van de primaire camera is vermoedelijk dezelfde als bij de S20 Ultra. Het is wederom een sensor van 1/1,33″, maar Samsung heeft nu ook laserautofocus toegevoegd. Verder heeft de Note 20 Ultra een telelens met 5x optische zoom en 12Mp-sensor en een ultragroothoekcamera met eveneens een 12Mp-sensor.

Samsung brengt de Galaxy Note 20-serie op 21 augustus uit. Het topmodel kost 1299 euro voor de versie met 256GB flashopslag. De 512GB-variant heeft een meerprijs van 100 euro. De 4g-versie van de Note 20 kost 949 euro en de 5g-variant kost 1049 euro.

Galaxy Z Fold 2

Samsung heeft zijn Galaxy Z Fold 2 getoond, een opvolger van de vouwbare smartphone van vorig jaar. Het nieuwe model heeft een veel groter scherm aan de buitenkant en ook het vouwbare scherm aan de binnenkant is groter.

Het scherm aan de buitenkant van de Galaxy Z Fold 2 heeft een diagonaal van 6,2″ en neemt vrijwel de hele voorkant van de telefoon in beslag. Aan de bovenkant zit een druppelvormige inkeping voor de frontcamera. Bij de eerste Galaxy Fold was het scherm aan de buitenkant veel kleiner, dat was een 4,6″-scherm met 21:-verhouding en rondom dikke randen.

Volgens Samsung is ook het vouwbare scherm aan de binnenkant vergroot. Bij de Galaxy Z Fold 2 is dat een scherm met een diagonaal van 7,6″, bij de eerste Fold was dat een 7,3″-scherm. Aan de rechterkant van het vouwscherm zit een gat waar een camera achter is verwerkt. Bij de eerste Fold was er een grotere inkeping. Aan de achterkant zitten drie camera’s en de opstelling ziet er vergelijkbaar uit als die van de reguliere Galaxy Note 20.

Samsung heeft een site online gezet over het ontwerp van de Galaxy Z Fold 2, maar geen details bekendgemaakt over bijvoorbeeld de schermresoluties. Ook zegt de fabrikant niets over de hardware en de afmetingen van het toestel. Wel lijkt de Galaxy Z Fold 2 dunner te zijn dan het huidige model. Wanneer Samsungs nieuwe vouwtelefoon uitkomt, is nog niet bekendgemaakt.

2 reacties
  1. Kansloos dat de note20 toch een exynos krijgt ipv de snapdragon. Het verschil tussen de twee is deze generatie abnormaal groot.
    In Z-Korea heeft de note 20 alsnog een SD gekregen, in Europa moeten we het schijnbaar doen met de slechtere Exynos versie.
    Het onzin antwoord dat Samsung geeft over dat de Exynos beter zou zijn op Europese bandbreedtes is onzin want genoeg mensen hebben uit Hong Kong een SD S20U geïmporteerd die geen enkele problemen ervaart.

    1. Het is een strategie die Samsung helaas al enkele jaren volgt. De Europese markt zal het dus moeten stellen met de Exynos processor. In de toekomst zullen meerdere fabrikanten dit voorbeeld gaan volgen. Het even enerzijds te maken met het aanbod van beschikbare chipsets en anderzijds met de vraag op de Europese markt. Dat laatste komt niet van ons, maar zijn woorden van verschillende fabrikanten. Een gedetailleerd antwoord wordt helaas niet gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De iPhone 12 komt beschikbaar in een nieuwe kleur en verschillende schermformaten.

Apple iPhone 12 komt zonder 120Hz scherm

Volgend bericht
Huawei logo

Huawei opent eigen Nederlandse webshop

Gerelateerde berichten
Total
1
Share