Samsung lanceert de Galaxy J2 Core

Vandaag heeft Samsung zijn eerste Android Go smartphone gelanceerd, de Galaxy J2 Core. Met deze stap wil Samsung marktaandeel winnen door ook goedkopere smartphones aan te bieden. Steeds meer fabrikanten zien ook in dat een grote groep mensen niet het geld hebben om dure smartphones aan te schaffen. Het heeft even geduurd alvorens Samsung met hun eerste Android Go smartphone is gekomen, maar de komst van de Galaxy J2 Core is nu een feit.

Minimale eisen

De Galaxy J2 Core is een smartphone met zeer minimale specificaties. Dit heeft mede te maken door de aanwezigheid van Android Go. Zo beschikt de smartphone over een 5 inch LCD-scherm met een maximale resolutie van 960 x 540 pixels. De Galaxy J2 Core werkt op basis van een eigen processor van Samsung. De Exynos 7570 heeft een viertal kernen die uiteindelijk resulteren in een kloksnelheid van 1.4 Ghz. Voor het werkgeheugen is er 1 GB beschikbaar en kun je rekenen op 8 GB opslagcapaciteit. Ondanks de beperkte hardware beschikt de Galaxy J2 Core gelukkig nog wel over de mogelijkheid om verbinding te maken met een 4G-netwerk. Voor de accu heeft de fabrikant gekozen voor een accu met een capaciteit van 2600 mAh. In onze ogen is dit meer dan voldoende voor een smartphone met dergelijke specificaties.

Android Go

Zoals gezegd werkt de Galaxy J2 Core op basis van Android Go. Doorgaans kiezen fabrikanten er voor om de kale versie van dit besturingssysteem te gebruiken. Gek genoeg heeft Samsung wel zijn eigen schil over dit besturingssysteem gelegd. Toch kun je wel rekenen op uitgeklede applicaties die speciaal ontwikkeld zijn voor dit besturingssysteem. Zo kun je rekenen op Youtube Go en Maps Go. Het aantal standaard applicaties is wel minder en er zal ook minder aanbod zijn voor dit besturingssysteem in de Play Store. Desondanks is de keuze voor Android Go zeker niet gek. Het besturingssysteem vergt minder data en vergen applicaties minder werkgeheugen in gebruik. 

Opmerkelijk is wel dat de Galaxy J2 Core werkt op de Go-versie van Android Oreo. Of er nog een update zal komen naar de Go-versie van Android Pie blijft vooralsnog een vraag.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Galaxy J2 Core zal in eerste instantie in India en Maleisie in de verkoop gaan. Inmiddels weten wij ook dat deze smartphone in Europa is getest. Er is dan ook een grote kans dat deze nieuwe telg ook naar Nederland komt. Een adviesprijs heeft de fabrikant nog niet gegeven, maar dergelijke smartphones krijgen doorgaans een adviesprijs mee van tussen de 70 en 100 euro. Hier verwachten wij dan ook niet veel anders. Het is al een tijd geleden dat Samsung met een dergelijk goedkope smartphone in Nederland kwam. De Galaxy J2 Core kan zomaar weer zorgen voor een positieve draai in de verkoopstatistieken van Samsung. Voor welke prijs de smartphone exact in Nederland wordt verkocht is nog onbekend. Het is ook nog onbekend wanneer de Galaxy J2 Core in ons land beschikbaar gaat komen. Ga er gerust van uit dat dit model pas over twee maanden werkelijk beschikbaar gaat komen. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.