Samsung lanceert de Galaxy Fold

Galaxy Fold in september in de winkels

Na jaren van geruchten heeft Samsung eindelijk hun eerste opvouwbare smartphone gelanceerd. De Galaxy Fold wordt het absolute paradepaardje van de fabrikant. Het toestel beschikt over een 7.3 inch oled-scherm wat bij Samsung verder gaat onder de naam Infinity Flex. De nieuwe Galaxy Fold is, naast de Galaxy S10-serie, gelanceerd op Samsung’s eigen Unpacked-evenement.

Smartphone en tablet

Op het Unpacked-evenement is duidelijk geworden dat Samsung de nieuwe Galaxy Fold vooral ziet als een mooie kruising tussen een tablet en smartphone. In opgevouwen toestand functioneert de Galaxy Fold prima als smartphone. Wanneer je het toestel echter uitklapt heb je een mooi formaat tablet. In dat geval kun je prima documenten lezen en bewerken, video’s bekijken of elke andere handeling uitvoeren waarbij een groter scherm handig is.

Wanneer de Galaxy Fold is uitgeklapt kunnen er drie applicaties tegelijk openstaan. Deze nieuwe functie noemt de fabrikant Multi-Active Windows. Wanneer het toestel weer wordt dichtgeklapt zullen wij weer een alom bekende smartphoneinterface zien. Bij het openklappen zullen deze schermen weer zichtbaar zijn en kun jij weer verder gaan waar je was gebleven. Voor deze functionaliteit heeft Samsung intensief samengewerkt met Google.

Schermen

Eerder maakte Samsung bekend dat het vouwbare scherm van de Galaxy Fold aan de binnenkant een resolutie van 2152×1536 pixels en een precieze diagonaal van 7,28″ en beeldverhouding van 4,2:3 heeft, terwijl het scherm op de cover een formaat van 4,58″ en een resolutie van 1960×840 pixels met 21:9-beeldverhouding heeft.

De twee elementen van de Galaxy Fold zijn met elkaar verbonden via een scharnier met tandwielen, die in de behuizing verwerkt zijn. De accuonderdelen en overige elektronica zijn zo verdeeld, dat beide elementen ongeveer evenveel wegen zodat het toestel stabiel in de hand ligt. De vingerafdruklezer is in een van de zijden verwerkt. Deze positie is wellicht even wennen voor veel gebruikers.

Specificaties

De Galaxy Fold krijgt net zoveel camera’s mee in vergelijking met de nieuwe Galaxy S10+. Aan de achterzijde zien wij een drietal camera’s terug. De hoofdcamera heeft een maximale resolutie van 12 megapixels en de tweede telelens beschikt ook over dezelfde resolutie. De ultrabreedhoeklens beschikt over een maximale resolutie van 16 megapixels. Indien je een selfie wilt maken kun je bij het openklappen een tweetal camera’s terugvinden. De hoofdcamera beschikt over een maximale resolutie van 10 megapixels. De dieptesensor beschikt over een maximale resolutie van 8 megapixels.

De Galaxy Fold wordt vermoedelijk geleverd met de nieuwe Snapdragon 855-chipset. Hierin was nog geen informatie kenbaar gemaakt door Samsung. De high-end smartphone wordt geleverd met 12 GB werkgeheugen en 512 GB opslag. Voor de accu heeft de fabrikant gekozen voor een variant met een capaciteit van 4380 mAh.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy Fold zal per 3 mei in Europa beschikbaar gaan komen. Hij zal beschikbaar gaan komen in de kleur zilver, zwart, groen en blauw. De adviesprijs zal omgerekend ongeveer € 1800,- zijn. Deze prijs ligt iets lager dan aanvankelijk werd verwacht. Hiermee weet Samsung menigeen positief te verrassen. Over de werkelijke productieoplage werd nog niets vermeld. Het is goed mogelijk dat de smartphone eerst in een gelimiteerde versie beschikbaar zal komen. Indien de Galaxy Fold aanslaat kan de fabrikant altijd nog kiezen voor extra productie.

https://www.youtube.com/watch?v=7r_UgNcJtzQ
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Het is algemeen bekend dat Xiaomi niet het beste is als het gaat om geheimen. Zowel de CEO als enkele andere hooggeplaatste managers binnen het bedrijf hebben afbeeldingen van de nieuwe Mi 9 online geplaatst. Naast de afbeeldingen heeft de fabrikant nu ook al enkele specificaties vrijgegeven.

Xiaomi Mi 9 lekt compleet uit voor lancering

Volgend bericht
Na maanden van geruchten heeft Samsung eindelijk hun nieuwe Galaxy S10-serie gelanceerd. Veel informatie over de modellen waren op voorhand al gelekt. Toch kunnen de geruchten nu eindelijk ook omgezet worden naar harde feiten. Zoals eerder vermeld zal de nieuwe Galaxy S10e de goedkoopste versie worden van het trio. De nieuwe Galaxy S10+ zal de grootste en duurste versie van het trio worden.

Galaxy S10, S10+ en S10e gelanceerd

Gerelateerde berichten
Total
1
Share