De Samsung Galaxy A71 en A51 zijn vandaag officieel door de fabrikant gepresenteerd.

Samsung lanceert de Galaxy A71 en A51

Vandaag heeft Samsung de nieuwe Galaxy A71 en de Galaxy A51 aan het publiek voorgesteld. Hiermee zijn beide smartphones officieel gelanceerd. Na een lange periode van speculaties kunnen wij eindelijk definitief de features van beide smartphones bevestigen.

Samsung Galaxy A71 specificaties

Zoals je mag verwachten is de Galaxy A71 het model met de beste specificaties van het duo. Wanneer wij goed naar dit nieuwe model kijken heeft het gek genoeg veel weg van de renders van de nog aan te kondigen Galaxy S11. Het ontwerp lijkt steeds meer samen te vallen met de high-end smartphones en wordt de scheidingslijn een stuk kleiner.

De Galaxy A71 beschikt over een enorm 6.7 inch Super AMOLED scherm met een maximale resolutie van 2400 x 1080 pixels. Ondanks het enorme scherm heeft Samsung het wel voor elkaar gekregen om het gewicht laag te houden. De Galaxy A71 weegt slechts 179 gram. Om dit lage gewicht te bereiken hebben ze gebruik gemaakt van een nieuw materiaal. Zelf noemen ze het ‘Glasstic’. Zoals je zelf al een beetje kunt invullen is het een materiaal wat bestaat uit glas en plastic. Hierdoor heeft de Galaxy A71 wel de luxe uitstraling van een glazen achterzijde, maar de stevigheid van plastic.

Voor de rekenkracht is gekozen voor de Snapdragon 730. Deze wordt bijgestaan door 6 GB of 8 GB werkgeheugen. Standaard wordt de smartphone geleverd met 128 GB opslag. Om dit alles draaiende te houden is de Galaxy A71 voorzien van een 4500 mAh met een 25W snellader.

Wanneer je kijkt naar de camera’s mag je ook zeker niet klagen met deze Galaxy A71. Aan de voorzijde zien wij een 32 megapixels selfiecamera terug. Aan de achterzijde is er een legio aan andere lenzen te zien. De hoofdcamera beschikt over een 64 megapixels camera. Daarnaast kun je nog rekenen op een 12 megapixels ultrabreedhoeklens en een 5 megapixels dieptesensor. De vierde lens is voorbehouden aan de 5 megapixels macrolens. Met deze set aan lenzen kan de Galaxy A71 indrukwekkende foto’s schieten.

Samsung Galaxy A51 specificaties

Zoals je mag verwachten zal de Galaxy A51 op bepaalde punten wat zaken moeten in leveren ten opzichte van zijn grote broer. Zo wordt deze smartphone geleverd met een 6.5 inch touchscreen. Gelukkig blijft de vernieuwde behuizing ook op deze Galaxy A51 bestaan.

Bij de Galaxy A51 wordt de chipset vervangen door Samsung’s eigen Exynos chipset. Standaard wordt de smartphone geleverd met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Er komt echter ook een versie beschikbaar met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Aangezien de chipset beduidend minder kracht accu vereist beschikt de Galaxy A51 ook over een kleinere accu. Er is voor deze smartphone gekozen voor een 4000 mAh die overigens niet met een snellader opgeladen kan worden.

Aan het camerawerk lijkt in eerste instantie niets veranderd te zijn. Toch heeft men besloten om de hoofdcamera aan de achterzijde aan te passen naar een 48 megapixels variant. Op dat gebied zul je dus ook wat moeten inleveren ten opzichte van zijn grote broer.

Prijs en beschikbaarheid

Nederlandse prijzen zijn vooralsnog niet bekend gemaakt door Samsung, maar volgens bronnen krijgt de Galaxy A71 een adviesprijs van € 469,-. Hierbij is er nog keuze uit de kleuren zwart, wit, roze of blauw. Deze zelfde kleuren zijn ook beschikbaar bij de Galaxy A51, maar dit model zal ongeveer € 375,- moeten kosten. Dat is dus toch fors minder. Net voor het einde van dit jaar moeten ze beschikbaar komen, maar het is onduidelijk of ze dan ook in de Nederlandse winkels liggen.

https://www.youtube.com/watch?v=NwFvlwe7HPo
Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.