Samsung lanceert de Galaxy A7 (2018)

We hadden de verwachting dat wij er nog lang op moesten wachten, maar vandaag heeft Samsung hun eerste triple camera smartphone gelanceerd. De Galaxy A7 krijgt hierdoor een serieuze upgrade ten opzichte van zijn voorganger. Dor de toevoeging van de drie camera’s aan de achterzijde gaat de fabrikant direct de concurrentie aan met enkele high-end smartphone met een dergelijke setup.

Specificaties

De nieuwe Galaxy A7 wordt geleverd met een 6 inch Super AMOLED touchscreen met een maximale resolutie van 2220 x 1080 pixels. het scherm komt nog wel zonder een notch, maar op andere gebieden wordt deze pijn weer goed verzacht. Voor de rekenkracht kun je rekenen op een 2.2 Ghz processor. Afhankelijk van de gekozen variant wordt de Galaxy A7 geleverd met 4 GB werkgeheugen of 6 GB werkgeheugen.

Het grote pluspunt van deze Galaxy A7 is uiteraard het camerawerk aan de achterzijde. De standaard camera heeft een maximale resolutie van 24 megapixels. Daarnaast wordt deze lens ondersteunt door een breedhoekcamera van 8 megapixels en voor de diepte is er nog een lens beschikbaar van 5 megapixels. Aan de voorzijde heeft Samsung ook gekozen voor de 24 megapixels camera. Het is wel duidelijk dat op de Galaxy A7 de focus is gelegd op de camera’s. Wij twijfelen dan ook niet aan de kwaliteit hiervan, echter moet dit in de praktijk nog gaan blijken of de cijfers ook overeenkomen.

De Galaxy A7 wordt standaard geleverd met een 3300 mAh accu en zal vanuit de doos geleverd worden met Android 8.0. Wie goed heeft opgelet mist nog de vingerafdrukscanner. De Galaxy A7 is de eerste smartphone vanuit Samsung die met een dergelijke scanner aan de zijkant wordt geleverd. in de nabije toekomst zullen meer smartphones op de markt worden gebracht met de vingerafdrukscanner aan de zijkant.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Galaxy A7 zal beschikbaar komen in de kleuren blauw, zwart en goud. Er is daarnaast keuze uit 64 GB of 128 GB opslag. Enkel bij deze laatste opslagvariant kun je de Galaxy A7 ook aanschaffen met 6 GB werkgeheugen. Eind oktober zal de smartphone ook in Nederland beschikbaar komen en krijgt hij een adviesprijs mee van € 349,-. Hiermee is de smartphone erg scherp geprijsd. Ten opzichte van enkele concurrenten met soortgelijke specificaties is deze Galaxy A7 momenteel wel de voordeligste keuze van het stel.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.