Samsung kondigt onverwachts de Galaxy A42 5G aan

De Galaxy A42 5G zal dit jaar nog officieel worden gelanceerd.

Samsung heeft vandaag, zomaar uit het niets, een nieuwe smartphone aangekondigd. Het gaat ditmaal om de Galaxy A42 5G. Zoals de naam het al doet vermoeden wordt dit een betaalbare 5G-smartphone. De aankondiging laat echter nog niet veel los over de smartphone zelf. Dit maakt de aankondiging juist zo vreemd.

Vage aankondiging

De Galaxy A42 5G is op zijn zachts gezegd op een wat vreemde manier aangekondigd door Samsung. Feitelijk komt het er op neer dat de fabrikant aangegeven heeft dat dit specifieke model er zit aan te komen. De daadwerkelijk lancering zal later dit jaar nog volgen. Het kan allemaal wel heel verwarrend lopen op deze manier.

Veel details werd er nog niet gedeeld. Uit de naam kunnen wij wel opmaken dat het toestel 5G-ondersteuning biedt. Hier lijkt dan ook juist het speerpunt te liggen bij de Galaxy A42 5G. Het belooft namelijk een zeer betaalbare smartphone te worden die dus ook deze nieuwste netwerktechnologie ondersteunt.

Galaxy A42 5G

Alle informatie die werd gedeeld was nog eens erg summier ook. Zo is het duidelijk dat wij in ieder geval kunnen rekenen op een 6.6-inch Super AMOLED scherm. De resolutie van dit scherm werd helaas nog niet gedeeld. De bestaande Galaxy A41 heeft echter een resolutie van 1080p, dus elke andere resolutie zou ons nogmaals verbazen.

Zoals in de afbeelding te zien is zal de Galaxy A42 5G een notch aan de bovenzijde krijgen waarin de selfiecamera is weggewerkt. Daarnaast zal het nieuwe model wederom een in-display vingerafdrukscanner krijgen.

Aan de achterzijde zien wij een viertal camera’s terugkomen. De specificaties van deze cameramodule werden helaas nog niet gedeeld door Samsung. Hier is er dus mogelijk nog een punt van discussie. In ieder geval kunnen wij wel rekenen op een dieptesensor zover wij dit uit de afbeeldingen kunnen opmaken.

Lancering

De Galaxy A42 5G zal later dit jaar officieel gelanceerd worden. Op welk moment dit zal gebeuren is nog een groot vraagteken. De smartphone lijkt echter nu wel eerder te komen dan verwacht. Zo werden zijn voorganger nog in maart gelanceerd. De reden hiervoor is onduidelijk en mogelijk komen wij dit ook nooit te weten. Het lijkt er sterk op dat Samsung vol wil inzetten op de ondersteuning van 5G door de lancering van goedkopere smartphone’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Op 7 september zal de Poco X3 worden gelanceerd.

Poco X3 wordt op 7 september gelanceerd

Volgend bericht
De LG Wing beschikt over een 6.8 inch draaibaar scherm.

LG Wing wordt op 14 september aangekondigd

Gerelateerde berichten
Total
1
Share