Samsung komt ook met 5G in mid-end toestellen

Mid-end Samsung A-serie

Samsung liet in een toelichting op hun kwartaalcijfers weten later dit jaar ook mid-end toestellen te lanceren die 5G ondersteunen. Dat betekent dat we mogen rekenen op een A-serie met 5G-ondersteuning. 

5G voor de massamarkt

De Galaxy S-serie werd al helemaal voorzien van 5G, maar een topman van Samsung vertelde in de toelichting dat ze ook 5G-smartphones willen maken voor de massamarkt. Dat betekent wellicht dat de Galaxy A-serie 5G-ondersteuning krijgt. Iets wat niet geheel onverwacht komt, aangezien Samsung een tijd geleden al aangaf dat ze de A-serie willen voorzien van meer premium functies. Vorig jaar lanceerden ze reeds een A90 5G-variant.

Ook andere leveranciers komen nu met relatief betaalbare modellen met ondersteuning voor 5G. Zo is er bijvoorbeeld de Oppo Find X2 Lite.

Mid-end telefoons bieden volledige 5G-ervaring

Samsung gaf aan dat de mid-end telefoons voorzien worden van grote schermen, meerdere camera’s, frontcamera’s met hoge resoluties en een accu met een hoge capaciteit. Dit alles zodat klanten ten volle gebruik kunnen maken van multimedia en alle extra (sociale) netwerkervaringen die 5G met zich meebrengt.

Nieuwe reeks Note-smartphones

Naast de aankondiging over de mid-end toestellen met ondersteuning voor 5G, gaf Samsung nog meer informatie. Ze werken ook aan een nieuwe serie Note-smartphones en er komt een nieuwe vouwbare smartphone aan. Meer details hierover werden nog niet onthuld.

Vodafone startte eerder deze week met de uitrol van 5G. Al maken ze nog wel gebruik van 4G-frequenties, aangezien de 5G-frequenties nog geveild moeten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Vodafone Duitsland heeft de datum van 22 mei gereserveerd voor de lancering van de Google Pixel 4a.

Google Pixel 4a komt mogelijk op 22 mei uit

Volgend bericht

De Xiaomi Redmi Note 9 (Pro) is nu per direct leverbaar in Nederland.

Xiaomi brengt Redmi Note 9 (Pro) naar Europa

Gerelateerde berichten

Total
1
Share