Samsung introduceert oersterke Galaxy S20 Tactical Edition

Samsung lanceert de Galaxy S20 Tactical Edition

De huidige generatie high-end smartphones lenen zich niet direct voor het zware buiten buiten kantoor of huis. Juist voor deze ruige omstandigheden zijn er talloze andere fabrikanten die zich hierop focussen. Samsung is echter van mening dat hun Galaxy S20 momenteel zo degelijk en veilig is dat deze ook uitermate geschikt is voor militaire doeleinden. Daarom introduceert men nu de Galaxy S20 Tactical Edition.

Galaxy S20 Tactical Edition aangepast

Om aan de hoge standaarden van het militaire werk te kunnen voldoen heeft Samsung wel eerst wat aanpassingen aan de Galaxy S20 Tactical Edition moeten doorvoeren. Vooral op het gebied van de software moesten er de nodige aanpassingen doorgevoerd worden. Zo moet de smartphone in staat zijn om bepaalde applicaties te kunnen draaien die normaal niet op een standaard S20 kunnen werken.

Op het gebied van softwarebeveiliging ziet het ook wel goed. Zo werkt de Galaxy S20 Tactical Edition op het zogenoemde DualDAR architectuur. Het is een onderdeel van, wat wij wel weer kennen, Samsung Knox. Het zorgt voor een verhoogde beveiliging van de software waardoor ook zeer gevoelige informatie op de smartphone veilig blijft. Om dit alles goed te krijgen heeft Samsung in de afgelopen maanden intensief samengewerkt met verschillende militaire diensten, waaronder Amerika.

Samsung omschrijft de Galaxy S20 Tactical Edition zelf als volgt:

“The Galaxy S20 Tactical Edition provides the warfighter with the technology that will give them an edge in the field, while providing their IT teams with an easy-to-deploy, highly secure solution that meets the demands of their regulated environment.”

Extra features

De Galaxy S20 Tacitical Edition gaat iets verder dan enkel deze aanpassingen. Zo kan de smartphone nog zonder problemen gebruikt worden wanneer de Night Vision door de militair wordt gebruikt. Wanneer men onopgemerkt wil blijven kan de smartphone in Stealth modus gezet worden. Hierbij worden alle uitgaande signalen geblokkeerd. Deze extra features zorgen er voor dat de militair zonder problemen de Galaxy S20 Tactical Edition tijdens zijn werk kan gebruiken.

Beschikbaarheid

Zoals je al had verwacht dat de Galaxy S20 Tactical Edition niet zomaar verkrijgbaar zijn. In dit geval selecteert Samsung een select groep distributeurs die op hun beurt weer erg selectief omgaan met de verspreiding van deze smartphone. De kans dat je hem dus in je handen kunt krijgen wordt hierdoor wel minimaal. De doelgroep lijkt immers wel duidelijk. Standaard zal de smartphone geleverd worden met 12 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. In het derde kwartaal van dit jaar moet het model daadwerkelijk te leveren zijn. Of onze defensie met deze smartphone zal rondwandelen valt nog maar te bezien. Het prijskaartje zal immers niet mals zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Nieuw patent van Sony toont hun visie op smartphone's

Sony werkt aan uitschuifbare smartphone

Volgend bericht
Vodafone Duitsland heeft de datum van 22 mei gereserveerd voor de lancering van de Google Pixel 4a.

Dit is de nieuwe lanceerdatum voor de Google Pixel 4a

Gerelateerde berichten
Total
14
Share