Samsung geeft hun visie op toekomstige schermen

De eerste concepten van opvouwbare en oprolbare smartphones heeft Samsung met de wereld gedeeld.

De ontwikkeling rondom schermen bij smartphones is in volle gang. Er wordt inmiddels op verschillende fronten geëxperimenteerd met verschillende varianten. Samsung heeft op een blog hun verschillende ideeën inmiddels uitgebreid toegelicht. Voor het eerst wordt het duidelijk hoe de fabrikant de toekomst van de opvouwbare of oprolbare smartphone ziet.

Tri-fold display

In de bovenstaande afbeelding wordt er een smartphone getoond met een tri-fold-display. Het is een mogelijk nieuwe optie voor de volgende generatie Galaxy Fold. Door dit nieuwe ontwerp zou de Fold geen extern beeldscherm meer nodig hebben, aangezien het kan worden ingeklapt tot een derde van zijn uitgevouwen oppervlak en alleen het bovenste gedeelte van het scherm kan gebruiken. Het kleine logo onderaan de schets luidt “Samsung OLED”.

Samsung oprolbaar scherm

Al eerder was het duidelijk dat Samsung experimenteert en nadenkt over een oprolbaar scherm. Geheel nieuw is het concept dus niet, maar desalniettemin niet minder interessant.

Dit concept van een oprolbaar scherm dat kan worden opgeborgen in een kleine footprint kan erg aantrekkelijk zijn, maar de enige duidelijke beperking lijkt te zijn dat zo’n delicaat scherm misschien alleen op een desktop kan worden gebruikt. De aantrekkingskracht hier is meer de ‘draagbaarheid’ dan de ‘mobiliteit’ van zo’n product.

Toekomst of realiteit

Beide vormen van opvouwen of oprollen lijken nog verre toekomst te zijn. Toch moeten wij erkennen dat het concept van het tri-fold display wellicht dichterbij is dan wij nu aanvankelijk denken. Het oprolbare scherm lijkt echter nog wel verre toekomst te zijn. Het concept is wel leuk, maar vooral de kwetsbaarheid van het scherm lijkt een groot probleem te zijn.

De concepten geven echter wel aan dat Samsung mogelijk in staat is om met zulke producten op de markt te kunnen komen. Het is immers voor het eerst dat een fabrikant met een dergelijk bericht naar buiten komt. Het is nu de vraag waar de fabrikant in de aankomende periode de focus op zal leggen. Wij gokken vooralsnog dat het tri-fold display momenteel de meeste kans maakt van de twee opties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Voor het eerst krijgen wij een goed beeld van de Nokia 5.2.

Nokia 5.4 komt waarschijnlijk eind dit jaar

Volgend bericht
De Samsung Galaxy S21 komt onder andere in de kleuren wit en violet.

Samsung Galaxy S21 kan wel eens fors goedkoper worden

Gerelateerde berichten
Total
1
Share