De Samsung Galaxy Z Fold 3 5G is officieel gelanceerd.

Samsung Galaxy Z Fold 4 wordt echt fors goedkoper

De Galaxy Z Fold 3-uitverkoop en Z Flip 3-deals zijn voortekenen voor hun aanvankelijke prijsverlagingen, maar Samsung probeert manieren te vinden om de prijs van opvouwbare telefoons gelijk te stellen aan die van gewone handsets zodra de Galaxy Z Fold 4 verschijnt, meldt de Koreaanse lekster Lanzuk. Kortom, Samsung zal op alle mogelijke en noodzakelijke manieren streven naar “lagere massaproductie-eenheidskosten terwijl de huidige kwaliteit wordt gegarandeerd”, tipt het rapport en morst wat bonen op de Galaxy Z Fold 4, zoals een sterk verbeterde camera onder het scherm.

Prijs lager krijgen

Hoewel dit misschien klinkt als een verwachte trend voor een markt die zich nu in zijn derde modeleditie bevindt, voegt Samsung naar verluidt functies toe, en zelfs unieke, in plaats van simpelweg de processor- en camerakits bij te werken. De camera onder het scherm en S Pen-ondersteuning zijn uniek onder opvouwbare telefoons, of eigenlijk de meeste telefoons, en voegen echte waarde toe aan het veld.

Hoe kan Samsung dan de productieprijs van de Galaxy Z Fold 4 verlagen? Welnu, een manier is door dure leveranciers in de keten te vervangen door alternatieven die niet minder ervaren zijn, maar het onderdeel voor minder kunnen produceren.

Verschillende manieren

De eerste stop – op de Z Fold 3 – was het ultradunne glazen (UTG) deksel en de batterijpakketten. Batterijfabrikanten ATL en BYD, twee van de Chinese giganten in het veld, zijn de toeleveringsketen van Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 betreden en vervangen de duurdere pakketten. 

De volgende in de rij was de UTG-schermhoes die de leveranciers van Samsung met meer dan de helft in prijs hebben weten te verlagen. Herinner je je de recente aankondiging van LG van een materiaal voor opvouwbare telefoonhoesjes dat net zo sterk is als UTG, maar toch goedkoper en flexibeler? Ja, er zullen verdere ontwikkelingen in het veld zijn.

De volgende in de rij zou heel goed het dure scharniermechanisme kunnen zijn dat Samsung veel duurzamer en verzegeld heeft gemaakt dan de vorige generatie. The Elec meldt dat Samsung nu niet minder dan drie afzonderlijke scharnierleveranciers in de rij heeft staan ​​voor zijn toekomstige opvouwbare telefoons, en een vierde is onderweg.

De concurrentie om bestellingen van Samsung binnen te halen zal hevig zijn en deze bedrijven zullen ongetwijfeld wonderen doen om hun prijzen te verlagen en de Galaxy Z Fold 4-contracten binnen te halen. Een van deze scharnierbedrijven, Fine Technix, zag bijvoorbeeld een daling in het aantal bestellingen voor metalen achterplaten die Samsung in de Z Fold 3 heeft weggegooid om ze te vervangen door goedkopere koolstofversterkingen, en is onmiddellijk aan het herinrichten om concurrerende scharnieren te produceren om zijn Samsung-inkomsten intact.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, met de Z Fold 3 en Flip 3 optimaliseert Samsung de productiekosten van zijn opvouwbare apparaten op een slimme manier door functies toe te voegen die geen arm of been kosten, maar bijdragen aan de evolutie van deze ontluikende niche. 

Prijsverwachting Galaxy Z Fold 4

Voor de volgende, Galaxy Z Fold 4-generatie van zijn foldables, zal het er echter naar streven om de productiekosten serieus te verlagen en misschien in de buurt te komen van wat zijn vlaggenschiptelefoons zoals de Galaxy S22 Ultra zullen kosten. 

We kunnen niet zeggen dat we teleurgesteld zullen zijn door zo’n stap, vooral als de Galaxy Z Fold 4 bij de lancering het € 1499,- weet te bereiken met een nieuwe Snapdragon 898 of Exynos 2200 en nieuwe camera’s.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1140

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.