De eerste renders van de Galaxy Z Fold3 geven ons een inkijk in het nieuwe model.

Samsung Galaxy Z Fold 3 mogelijk zonder S Pen

Samsung neemt dit jaar een grote gok op opvouwbare telefoons. Het bedrijf heeft aangekondigd dat er  in 2021 geen telefoon uit de Galaxy Note-serie zal zijn , vermoedelijk omdat het wil dat consumenten in plaats daarvan de aanstaande Galaxy Z Fold 3 krijgen. De buigzame telefoon zal naar verwachting het tweede niet-Note-apparaat zijn na de Galaxy S21 Ultra dat de S Pen ondersteunt, maar in tegenstelling tot eerdere geruchten is het onwaarschijnlijk dat het apparaat een speciale sleuf voor de stylus heeft.

Uitdagingen in de ontwikkeling

Het was in eerste instantie de bedoeling om plaats te maken voor de stylus, maar Samsung heroverweegt het idee nu. Dat heeft twee redenen: ten eerste heeft het apparaat niet genoeg ruimte voor een stylusvak; en ten tweede kan een stylussleuf deze blootstellen aan water- en stofschade. 

Hoewel de opvouwbare telefoons van Samsung niet waterdicht of stofdicht zijn, is de Z Fold 2 schijnbaar duurzamer dan de eerste generatie Fold omdat deze wordt geleverd met een waterdichte coating die erosie tegengaat. 

Het besluit, dat pas onlangs is genomen, is blijkbaar nog niet definitief. Het bedrijf heeft naar verluidt de tijd tot de massaproductie in juni begint om het te veranderen.

Galaxy Z Fold 3 wel compatibel

Hoe dan ook, de Z Fold 3 is waarschijnlijk compatibel met een stylus . Als een speciale stylus het niet haalt, zal Samsung waarschijnlijk speciale hoesjes aanbieden voor de digitale pen, iets wat het ook heeft gedaan met de S21 Ultra.  

Het toestel zal naar verluidt in juli worden onthuld , waarschijnlijk naast de Z Flip 3 en de  Galaxy S21 FE . Hun vrijlating zal waarschijnlijk worden gespreid. 

Het gerucht lijkt ook te insinueren dat de S Pen Pro, die naast de S21 Ultra werd aangekondigd, zal werken met de Z Fold 3. Neem dit met een korreltje zout, aangezien eerdere rapporten zeggen dat Samsung een ander soort stylus heeft ontwikkeld voor werken met opvouwbare displays.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.